Inici Actualitat Uns 450 entrepans servits al sopar groc de Taradell amb familiars de...

Uns 450 entrepans servits al sopar groc de Taradell amb familiars de Raül Romeva i Marta Rovira

0
COMPARTIR

Després de l’acte unitari independentista de Taradell, al mateix Centre cultural Costa i Font va tenir lloc el sopar groc, organitzat l’ANC, la CUP Taradell, el CDR Taradell i l’Associació Catalana pels Drets Cívics, amb el suport dels tres grups polítics de l’Ajuntament. Es van servir uns 450 entrepans de botifarra que suposava fer una aportació econòmica a l’associació (Associació Catalana pels Drets Cívics) que ajuda els familiars dels polítics i líders socials catalans empresonats.

Primer de tot, després que s’interpretés el Cant dels Ocells, van intervenir el cunyat de Raül Romeva (Arnau Riba) i els pares de Marta Rovira (Joan Rovira i Rosa Vergés) que van agrair el suport popular de la gent. Tot seguit, es va projectar un missatge en vídeo de Marta Rovira des de Suïssa on va insistir en que “cal persistir i preservar en la defensa dels drets civils i polítics”.

L’empresari i economista català, Ramir de Porrata, va exposar des d’un punt de vista estratègic com afronar els tres possibles escenaris que poden arribar: el replegament i desmobilització, l’acceptació d’un referèndum pactat o la via unilateral. Primer va insistir que el conflicte és entre el model de l’estat espanyol “que és de dalt a baix i on tot s’imposa” i la mentalitat catalana “que neix de sota cap amunt on el poder és la gent” i va afirmar que “aquest conflicte és etern i només hi ha una forma de resoldre’l que és separant-los”. Ramir de Porrata també es va mostrar molt optimista perque “l’estat sap que no pot guanyar i només vol cronificar la situació i que nosaltres ens cansem i rendim”. I va acabar dient que “tardarem més o menys, però amb perseverança i intel·ligència acabarem fent efectiva la república catalana”.

Tot seguit, l’exdiputada del Parlament de Catalunya per la CUP, Gabriela Serra, va parlar de fer efectiva la sobirania. Va insistir que no calen més vots “sinó començar des d’ara a construir el país que volem”. Així, va parlar de fer “sobiranies quotidianes” amb decisions com a qui contractem l’electricitat, la telefonia o on tenim els estalvis. Gabriela Serra va acabar insistint en què cal insistir en aconseguir la llibertat dels presos i preses polítics i “mantenir i dinamitzar la capacitat de la força del poble” perquè “quan construïm una Catalunya més justa, lliure i millor, més gent s’hi sumarà i passarem del 50% dels vots”.

L’acte es va tancar amb una actuació musical de Xavier, L’Home Trencat i Ginkgo.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments