Inici Actualitat La Festa Major de Taradell 2018 programa 10 dies apostant per l’aire...

La Festa Major de Taradell 2018 programa 10 dies apostant per l’aire lliure

1
COMPARTIR

Tot a punt per a la Festa Major d’estiu de Taradell 2018. Aquest any el programa d’activitats té un caràcter marcadament popular, a l’aire lliure i amb moltes propostes musicals. Però comencem per ordre i anem dia a dia:

Divendres 17 d’agost

Com és habitual, la inauguració de l’exposició d’artistes locals donarà el tret de sortida a la Festa Major. L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre a la sala d’exposicions del Centre cultural Costa i Font.

Diumenge 19 d’agost

La majoria d’activitats es concentraran a partir d’aquest dia. El Centre Excursionista de Taradell organitzarà la caminada de Festa Major. Aquest any arribarà com a un dels primers actes, amb sortida des de la Plaça de les Eres a 2/4 de 9 del matí. Les inscripcions es faran el mateix dia i hora amb un preu de tres euros. Aquest mateix dia serà per a les sardanes vermut a la Font Gran (11:30h). L’Agrupació Sardanista Taradell vetllarà per aquest acte tradicional amb la participació de la Cobla Genisenca.

Dilluns 20 d’agost

SUSPÈS – El dilluns només tindrà una sola activitat. La Trabucaire i el Puntal organitzaran un torneig de bàsquet 3×3 a la pista del Parc d’Esports. La competició serà mixta i començarà a les 9 del matí fins a la nit.

Dimarts 21 d’agost

Serà el primer dia ja amb moltes activitats. S’hi concentraran, sobretot, les propostes esportives. A primera hora (9h) començarà la 16a edició del torneig de tennis taula infantil, que a la tarda serà per a les categories adultes (a partir de 14 anys) i el 4t torneig de ping pong. Tindrà lloc al pavelló municipal El Pujoló, sota l’organització del Club Parc d’Esports i el TT Mont-rodon. Les inscripcions es poden fer al Parc d’Esports fins el 19 d’agost.

Cal destacar que al migdia (12h) es farà una xerrada-taller sobre feminisme que comptarà amb vermut. La proposta es farà als jardins del Centre cultural Costa i Font, organitzada per La Trabucaire, el Puntal i la regidoria d’Igualtat. A la tarda (17:30h) tindrà lloc un altre dels actes habituals. El concert de Festa Major de la Coral Vilademany a la Residència. I més tard (18:30h), arribarà la 5a edició de la Cronodipòsit popular per veure qui és el més ràpid en pujar els 108 graons fins al capdamunt del dipòsit d’aigua de Can Costa.

A la nit arribarà l’acte més institucional amb el pregó i l’elecció de la pubilla. A les 10 de la nit començarà l’acte a la sala gran del Centre cultural Costa i Font. Serà el moment per conèixer qui substitueix a Teresa Lin Lin Izquierdo com a nova pubilla 2018 del poble amb l’acompanyament dels gegants i de l’Esbart dansaire Sant Genís i la Cobla Lluïsos.

Dimecres 22 d’agost

Més propostes esportives i d’oci per a petits i no tant petits. A les 11 del matí s’encetarà amb un super tobogan d’aigua i inflables a la zona del carrer Ramon Pou, en una activitat que s’havia previst per la Festa de l’Esport però que el mal temps va impedir. A la tarda (16:30h) es farà la gimncana gitana, organitzada pel Jovent Republicà de Taradell. Serà al pavelló d’esports i obert a tots els públics. Més tard (17:30h), es farà una espectacle infantil. Als jardins del Centre cultural Costa i Font la companyia L’Ouferrat s’encarregarà d’animar als més petits. Serà la prèvia a la 3a edició de la Baixada de carretons (19h), que enguany podria canviar d’emplaçament. El Consell de Joventut té previst introduir alguns canvis per fer més divertida la baixada.

El dia es completarà amb una nova caminada teatralitzada a càrrec de Canya que no és conya. Enguany amb canvi de temàtica i format. Serà una caminada terrorífica amb el títol ‘Caça de bruixes’. Es farà divedrses sortides simultànies per veure les representacions des de les 21h a les 24h. La sortida es farà en grups des de Can Just a un preu de 3 euros. La venda d’entrades anticipades es pot fer al Cafè de Can Costa (no hi haurà venda el mateix dia en el moment de la representació).

Dijous 23 d’agost

Dia amb moltes activitats. A 2/4 de 12 a La Plaça hi haurà l’habitual festa de l’escuma amb Amadeu i Cia per refrescar-se de la calor. Serà l’únic acte de matí. La resta es concentraran a la tarda. A 2/4 de 6 al Centre cultural Costa i Font hi haurà l’habitual concert de Festa Major de l’Orquestra Maravella. La venda d’entrades es farà una hora abans al vestíbul de can Costa. La mateixa orquestra s’encarregarà de les sardanes als jardins a partir de les 7 de la tarda i de les serenates a la Residència Vilademany a 2/4 de 9 del vespre.

Per primera vegada el Birracrucis forma part de la programació oficial de Festa Major. Sota l’organització d’una entitat, Consell de Joventut de Taradell, començarà a les 7 de la tarda des del Pavelló d’esports El Pujoló. Finalment, a la nit hi haurà noves sessions de la caminada teatralitzada i la primera nit de Festa Jove al Pavelló d’esports (23h). Properament, el Consell de Joventut anunciarà qui actuarà.

Divendres 24 d’agost

Les activitats seran de tarda vespre. El Grup de Recerca Local de Taradell farà portes obertes a la Sala Lluïsos a partir de 2/4 de 7 de la tarda. Més tard (19h) començarà una nova edició del Toca-canalla, que es fa cada dos anys. La festa en format infantil recorrerà diferents punts del poble per acabar jutjant al jove bandoler a l’escenari de can Costa.

Al vespre hi haurà la 4a edició de l’Envelat de la Plaça de les Eres. Per risc de pluja, es trasllada al Centre cultural Costa i Font on, un any més, hi haurà botifarrada popular, amb beneficis per a l’associació Osonament, i diferents actuacions per animar la vetllada, sota l’organització d’aquesta web.

Dissabte 25 d’agost

El dia festiu al poble seguirà la mateixa tònica. Matí amb protagonisme per la xocolatada popular (10h) a la Plaça i per al Mercat del segle XVII al voltant de la Sagrera. També es podrà visitar el campanar i la Torre de Don Carles que obriran les portes. A les 11h està prevista la cercavila dels gegants del poble amb els grallers. Aquest any amb la inauguració del gegantó Carles.

A la tarda el protagonisme absolut serà per la Festa d’en Toca-sons. La 26a edició tornarà a tenir com a misteri qui és el taradellenc que encarnarà la figura del bandoler que tornarà a fer de les seves amb enfrontaments amb l’agutzil i el judici final a can Costa. Com a novetat de la Festa Major, no acabaran aquí els actes i a les 23h començarà un dels plats forts. Es tracta del concert del cantautor Joan Dausà. A més, es recupera un espai emblemàtic, el bosc del Pujoló que servirà per escoltar el nou disc ‘Ara sóm Gegants’. Tal i com es va fer l’any passat, es torna a apostar per fer el concert a l’aire lliure i no a can Costa. La nit es tancarà amb la Festa Jove al pavelló d’esports.

Diumenge 26 d’agost

Novetats el diumenge que començarà amb el 4t Torneig de Vòlei gespa al camp de la Roureda, organitzat pel Club Volei Taradell, a partir de les 9 del matí. A la tarda (17h) es jugarà el partit de Festa Major entre la UD Taradell i l’Abadessenc de 2a Catalana.

Més tard, a les 18h tindrà lloc una de les novetats. L’Ajuntament de Taradell aposta per l’aire lliure i habilitarà el Passeig Sant Genís per diferents concerts durant tota la tarda i nit. Començaran actuant el grup Macedònia per als més petits i amb la presentació del nou disc ‘Estic contenta’. A l’escenari habilitat hi acutarà a les 20h l’Orquestra Gerunda amb el tradicional ball de festa major. Mentrestant, els taradellencs podran participar al gran sopar popular de pagès amb pa amb tomàquet, embotits, postres i beguda (el tiquet s’ha de comprar anticipat al Cafè de Can Costa o a les oficines de l’Ajuntament). I està previst que a les 22:30h comencin el concert de versions al mateix espai.

Dilluns 27 d’agost

El dilluns es tancarà la Festa Major amb les sardanes berenar a Can Costa (19h) amb la Cobla Lluïsos. I amb un correfoc de nit (22h) a càrrec de l’Escamot de Diables de Calldetenes que també oferiran un castell de focs artificials com a fi de festa. La sortida es farà a la Plaça de les Eres.

Diumenge 2 de setembre

El teatre de Festa Major aquest any es farà el diumenge 2 de setembre. La Companyia Sicòmors, sota l’organització de Gottic Teatre, posarà en escena l’obra ‘Camins tancats’ de Martí Figueras i Jesús Ulises Labay a 2/4 de 7 de la tarda al Centre cultural Costa i Font.

Podreu anar recordant i coneixent actes i horaris al nostre apartat d’agenda d’activitats.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi S.
Jordi S.
7 agost 2018 2:23

Bones!
Una pregunta, digueu-me il·lús perquè no estic mai enterat de l’Ajuntament, però, que l’Ajuntament té nou programador de festes o persona que porti festes? Perquè segons puc veure el regidor és el mateix…

Si és així, el felicito, perquè ha sapigut donar una volta a la festa major. Fa anys que tocava una renovació sobretot amb nous llocs i noves propostes. Crec que està molt ben repartida i sobretot, m’agrada els actes de diumenge a la tarda com el sopar, ball i Macedònia o el concert de Joan Dausà al bosc.

Felicitats!

Jordi Sanye