Inici Actualitat Els adults necessitem avorrir-nos

Els adults necessitem avorrir-nos

0
COMPARTIR

explorarNo us passa que a vegades feu les coses tan ràpid que no podeu ni veure les coses tal i com són? Veiem les coses passar volant sense poder captar els seus detalls. 

Aparentment això té un avantatge i és que ens permet evitar sensacions desagradables, però per mala sort a vegades també ens perdem les agradables. Busquem allò ràpid i que ens faci sentir satisfets al moment. Però de mentre ja estem pensant en que podrem fer demà. L’avorriment, la tristesa, el dolor, el malestar,…qualsevol sensació desagradable està vetada. És veritat, està quiet té certs riscos, però quan no pares quiet en té molts més.

L’objectiu és fer coses, que ens facin disfrutar, no ens podem distreure amb tonteries i a més a més “hem d’estar pel que hem d’estar”. I si resulta que no ens ho passem bé, busquem més activitats i busquem mil solucions, perquè no podem perdre el temps.

Per una banda, la sensació que això em provoca és estrès i que tot passa molt ràpid, que un no té temps ni de descobrir si el que està fent li agrada o no. És difícil saber si ho estàs disfrutant si tampoc tens temps, i també és difícil saber què t’agrada si mai estàs prou desocupat i avorrit per descobrir amb què t’agradaria entretenir-te.

Però si us hi fixeu, de totes aquestes coses que fem, l’única que no fem, és estar amb nosaltres mateixos, sense fer res.

Avui en dia sabem que els nens necessiten avorrir-se per poder desenvolupar la seva part creativa. Però els adults, ho fem? Tenim temps per avorrir-nos?

Us convido a un segon exercici: AVORRIU-VOS.

Dins de la vostra agenda, busqueu un estona i dediqueu-vos a no fer res, absolutament res. Dediqueu una estona estar amb vosaltres, únicament amb vosaltres, i fixeu-vos amb la sensació que això us provoca.

Si us sentiu a gust, potser caldrà que estigueu així més sovint. I si la sensació és desagradable, potser caldrà descobrir perquè un no pot estar amb ell mateix sense fer res durant tanta poca estona.

Alba Rosique Reig

Psicòloga i Terapeuta familiar

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments