Inici Opinió Els ‘Reis’ de la Ràdio!

Els ‘Reis’ de la Ràdio!

0
COMPARTIR

El 22 de desembre, el dia de la loteria de Nadal, El món a RAC1 va sortejar una megapanera entre els seus oients. Desenes i desenes d’empreses de tot el país la van engreixar durant tot el matí amb regals molt llaminers, gairebé per omplir un camió: menjar, beure, experiències, llibres, música, ulleres, sèries… De tot. Un èxit per part de les empreses com dels oients que van participar al sorteig.

Aquesta bona iniciativa em va recordar El concurs de Reis que Ràdio Taradell organitza cada 6 de gener. A una escala més petita, la idea és si fa no fa la mateixa: empreses, establiments, entitats i institucions del poble (pràcticament tots) cedeixen regals perquè es reparteixin entre els oients i, el matí de Reis, els telèfons de l’emissora treuen fum per participar-hi. Un dia de ràdio, de bona ràdio.

Aquest any, però, serà una edició molt especial, perquè serà la trentena. Era el 6 de gener del 1987 quan en David Bigas, actual director de l’emissora, i en Toni Reig, ara director del Consell Català de l’Esport, van posar en marxa el concurs, amb l’empenta de la llavors directora de Ràdio Taradell, Maria Mora. Des de llavors, han passat 30 anys i el concurs, basat en un taulell de la guerra dels vaixells en què es distribueixen els regals, ha mantingut el mateix esperit. Ara se’n reparteixen més de 150.

Preparar-lo és una feinada, malgrat la màgia dels “Reis”, però, cada 6 de gener, quan pels volts de les 2 del migdia pengem l’última trucada la sensació és la mateixa: de satisfacció. Segurament les festes de Nadal ens estoven una mica a tots plegats i fan que la solidaritat i aquestes accions altruistes que ens treuen de casa el dia de Reis rebrotin. Però sigui quina sigui la raó són iniciatives que és bo conservar perquè fan poble i a tots ens fan una mica més grans. La prova són aquests 30 anys d’història d’El concurs de Reis que ens omplen d’orgull.

Gràcies Maria, Toni i David! O potser hauria de dir… Gràcies Melcior, Gaspar i Baltasar! Això només ha fet que començar.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments