Inici Opinió A la Biblioteca

A la Biblioteca

0
COMPARTIR

opinio Marc Güell granEls de la meva generació, quan érem petits i havíem de fer un treball de l’escola, de seguida recorríem a la biblioteca a buscar informació, fer fotocòpies de la bibliografia trobada, fotocòpies en color d’algunes fotos per il·lustrar el treball… Era la cosa més normal del món. Internet encara no havia revolucionat les nostres vides. És més, els que vam començar a coincidir amb la Viquipèdia, en desconfiàvem o ens en feien desconfiar. Ara, això ha canviat, perquè el temps ha anat posant les coses al seu lloc. Aquesta superenciclopèdia en línia s’ha més que consagrat i la versió catalana espera arribar a les 500.000 entrades pel quinzè aniversari.

Recordo el primer cop que vaig trepitjar la Biblioteca de Taradell. Devia fer tercer o quart d’ESO a l’Escorial de Vic i, com a crèdit de síntesi, havíem de preparar el programa d’una festa major. Amb dos companys vam escollir Taradell i, una tarda, vam pujar a aquell petit local que ocupava la Biblioteca a l’edifici de l’antiga Caixa de Manlleu. Ara, aquesta informació la podríem trobar fàcilment per Internet. Per això, és pertinent preguntar-se si les biblioteques tenen futur. La resposta és que sí i la prova és la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, que no para de programar activitats, o la projecció d’una nova biblioteca a Vic, al solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil.

Dedueixo que les instal·lacions taradellenques són la joia de la corona de la xarxa de biblioteques. Hi ha racons per a tot i cada cop s’hi fan més activitats que trenquen el silenci típic d’aquests espais. S’ha convertit en un petit centre cultural i de memòria històrica. Penso, per exemple, en la feina que hi fa el Grup de Recerca Local o en el projecte d’intercanvi amb biblioteques d’altres llocs del món, que et fa entrar ganes de viatjar. Aquest cop, s’endinsa a Cap Verd.

Ara, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font és molt més que aquells “més de 20.000 documents” que tant havia locutat en falques a Ràdio Taradell. És un espai cultural de primer ordre que ajuda a completar un poble culte, crític i format. I això és una gran notícia.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments