Inici Actualitat La Festa Major de Taradell 2016 tindrà 10 dies amb actes festius

La Festa Major de Taradell 2016 tindrà 10 dies amb actes festius

0
COMPARTIR

fm-taradell-2015-pubilla2

La de 2016 serà una de les festes majors de Taradell més llargues que s’hagin viscut. Hi ha programats actes al llarg de deu dies, tot i que els centrals són els que concentren més activitats. Serà del 18 al 28 d’agost.

Com és habitual la mostra d’artistes locals donarà el tret de sortida el 18 d’agost a les 8 del vespre amb la inauguració de l’exposició. Però l’acte més institucional tindrà lloc el divendres 19 d’agost. A banda del 14è torneg de tennis taula que es realitzarà durant tot el dia, a la nit hi haurà l’elecció de la pubilla i el pregó. Enguany anirà a càrrec de Vicenç Tió, actual president del Patronat de l’Homenatge a la Vellesa i membre de la primera comissió de festes constituïda fa 40 anys. També s’escollirà la pubilla, que substituirà a Anna Piella, i hi actuaran l’Esbart dansaire Sant Genís i la Cobla Lluïsos.

Dissabte 20 d’agost

torneig-voleigespa-2015La segona edició del Torneig de voleigespa, que tan èxit va tenir l’any anterior, obrirà les activitats del dissabte. Aquest tindrà lloc al camp municipal de la Roureda durant tot el matí. Les inscripcions es poden fer a l’Ajuntament. A la tarda (19h) arribarà un dels plats forts a la Plaça de les Eres. Hi haurà el concert per a petits i grans dels The Penguins. Una exitosa formació que interpreta un repertori infantil i tradicional clàssic català amb arranjaments de reggae i ska, que ja va actuar a Taradell durant la diada de Sant Jordi de 2015.

A la nit (21:30h) serà el torn pel teatre de Gottic. Aquest any posen en escena l’obra ‘Un vol diferent‘, adaptació de l’obra ‘Boeing Boeing‘ de Marc Camoletti, sota la direcció d’Eva Molet. És una comèdia d’embolics sobre un home de negocis que té tres amants diferents, que són hostesses de vol. La venda d’entrades es fa els dies 18 i 23 d’agost de 18h a 19h a can Costa i una hora abans de la representació. També es posarà en escena el diumenge 28 d’agost (19h).

Com a novetat, a mitjanit hi haurà el correfoc que se solia fer després del pregó. Començarà a les 11 de la nit des de la Plaça del es Eres amb l’escamot de diables de Calldetenes.

Diumenge 21 d’agost

Ben d’hora ben d’hora ja es farà la caminada popular de festa major, organitzada pel Centre Excursionista. Els participants sortiran a 2/4 de 9 del matí des de la Plaça de les Eres. A mig matí (11:30h) es faran les sardanes vermut a la Font Gran a càrrec de la Cobla Genisenca.

sopar-festa-major-2015A la tarda (16:30h) el futbol prendrà el protagonisme. La UD Taradell s’enfrontarà a la UE Vic en el partit de festa major al camp de la Roureda. A les 18:30h tindrà lloc la 3a edició de la Cronodipòsit popular, on els participants hauran de pujar fins al dipòsit de can Costa en el menor temps possible.

Al vespre es farà, un any més, el sopar de festa major al Centre cultural Costa i Font. Els assistents gaudiran d’un àpat preparat pel Restaurant Nou Montseny. Els tiquets es poden comprar a l’Ajuntament fins el 18 d’agost. El sopar tindrà colofó amb un ball i concert de versions que anirà a càrrec de l’Orquestra Gerunda.

Dilluns 22 d’agost

caminada-teatralitzada-llinatges-2015Al matí (11h) es farà la tradicional gimcana infantil als jardins del Centre cultural Costa i Font. La resta d’activitats seran a la tarda-vespre. A les 19h hi haurà un espectacle familiar a la Plaça de les Eres. El Circ Los presentarà en format cabaret i molt d’humor diferents tècniques circenses.

A la nit (21h) tindrà lloc la caminada teatralitzada ‘Llinatges‘, que es va estrenar l’any passat amb molt d’èxit. Per aquest motiu, enguany es faran dues representacions durant dos dies. És a dir, dilluns i dimarts hi haurà posades en escena a les 21h i a les 23h. Les entrades, però cal comprar-les anticipadament a Can Sellés. La caminada va a càrrec de Canya que no és conya.

Dimarts 23 d’agost

patinada-popular-fm-taradell-2015El dimarts serà un dia molt esportiu. Començarà a les 10 amb una bicicletada popular que començarà a l’aparcament de la Carpa. Aquesta finalitzarà just per veure l’inici de la primera baixada de carretons per l’Avinguda Vilademany, que recupera el Consell de Joventut.

La tarda estarà monopolizada per l’Orquestra La Principal de la Bisbal. A 2/4 de 6 s’iniciarà el concert que realitzarà al Centre culturall Costa i Font. Un cop acabat (19h) interpretarà sardanes als jardins de can Costa i a les 20:30h serà el torn per les serenates al pati de la residència Vilademany. Tancarà el dia una nova sessió de la caminada teatralitzada

Dimecres 24 d’agost

festa-escuma-fm-taradell-2015El dia començarà amb un acte infantil. Preveient la calor, la Plaça acollirà una festa de l’escuma amb Amadeu i Cia. No serà fins a la tarda que hi haurà una altra proposta. Aquest any torna el Toca-canalla, festa bianual, que reproduirà les aventures del bandoler taradellenc, però en format infantil. Com és habitual entrarà al poble i en diferents espais anirà creant rebombori fins al judici als jardins del Centre cultural Costa i Font.

A la nit la cita serà per l’edició 2016 de l’Envelat de la Plaça de les Eres. En aquest espai, qui vulgui, podrà sopar-hi amb entrepans de botifarra. També hi haurà actuacions musicals amb els Replica, De Mortimers, rifes i sorpreses fins a altes hores de la nit.

Dijous 25 d’agost

FM 2011 Mercat segle XVIILa ressaca de l’Envelat es curarà ràpid amb una xocolatada popular a la Plaça (10h), una cercavila amb els Gegants de Taradell i el Mercat del segle XVII durant tot el dia al voltant de la Sagrera. També es podrà pujar a la Torre de Don Carles i al campanar de forma gratuïta durant tot el matí.

La tarda estarà reservada per la Festa d’en Toca-sons, que farà entrada al poble a les 7 de la tarda, amb la incògnita de saber qui és el taradellenc que interpretàr el bandoler, i també qui interpreta l’agutzil.

A la nit, s’inauguraran les festes joves. I ho faran amb una festa de confetti al pavelló d’esports de Taradell, que serà l’espai durant tres nits. El dijous hi hactuarà l’Orquestra Mitjanit, una proposta molt festiva amb versions, seguida per els dj’s Mike Cande i Kingsize Musica.

Divendres 26 d’agost

Les activitats ja es van espaiant més. A la tarda (19h) hi haurà les sardanes berenar als jardins de can Costa i la Cobla Lluïsos. Amb la peculiaritat que a la mitja part, el Grup de Recerca Loca presentarà un documental sobre ‘Mingo Poiós’, un personatge popular de llegenda.

A la nit hi haurà moltes propostes. A les 10 començarà la cercavila gitana del Consell de Joventut i mitja hora més tard hi haurà concert dels Països Catalans a can Costa amb Guillem Roma i la Camping Band Orchestra presentant el treball ‘Nòmades’.

concert-ebri-knight-fm-taradell-2015La nit, de nou, estarà dedicada als concerts de la Festa Jove amb les actuacions de les formacions 9Son i Xeic!. Tot seguit, serà el torn pel taradellenc DJ Pere Aguilera. També hi haurà una carpa alternativa amb regaae.

Dissabte 27 d’agost

Només hi haurà activitats de vespre i nit. A 2/4 de 10 del vespre començarà la segona edició del Bandoler Nocturn, una cursa de 12 quilòmetres amb sortida i arribada a la Plaça de les Eres. Mentrestant, a mitjanit tindrà lloc l’última Festa Jove. Hi haurà els concerts de Roba estesa amb les seva actualització de cançons tradicionals i la Banda Biruji, una orquestra de versions amb molt d’ska, reggae i punk. Tancarà la nit DJ Jolie. També hi haurà una carpa alternativa.

Per al diumenge ja només quedarà una nova representació teatral de Gottic Teatre a les 7 de la tarda.

Podeu consultar tots els actes per dies i horaris a la nostra agenda.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments