Inici Actualitat Taradell declara Felip VI persona non grata i no es posa d’acord...

Taradell declara Felip VI persona non grata i no es posa d’acord per la bandera arc iris

1
COMPARTIR

Dues mocions van centrar l’interès en el ple municipal de l’Ajuntament de Taradell d’aquest dimecres. La que va generar més debat entre l’equip de govern i ERC va ser la moció contra l’homofòbia, la biofòbia i la transfòbia. Aquesta última formació ja havia fet pública la moció que preveia aprovar feia uns dies (podeu llegir aquí la notícia).

lluis-verdaguer-ple-2016El punt de debat va ser el que demana que cada 17 de maig (dia mundial contra l’homofòbia) i 28 de juny (dia de l’orgull gai, lèsbic, transexual i bisexual) es pengi la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament. L’alcalde Lluís Verdaguer va manifestar que “tenim un criteri que al balcó no s’hi penja cap bandera reivindicativa, per no obrir un precedent que permeti penjar al balcó qualsevol reivindicació”.  També va voler deixar clar que en la resta de la moció hi donaven suport i que s’estava a l’espera d’un pla a nivell comarcal, que es presentarà a finals de mes, per activar un pla local.

La regidora d’ERC, Mercè Riera, va preguntar què farien si aquest pla comarcal preveia penjar la bandera. Verdaguer va respondre que “llavors ho valorarem, però creiem que un pla no pot anar en contra de les voluntats d’un municipi”. Salvador Clot, portaveu d’ERC, va insistir que la bandera “és la millor manera de visualitzar el suport de l’Ajuntament a favor d’aquests col·lectius”.

erc-ple-juny-2016De fet, el debat també va posar sobre la taula el fet que fa dos anys ja es va aprovar una moció de suport al col·lectiu LGTB (Lesbianes, gais, transexuals i bisexuals). “Fa 2 anys ja vam renunciar a la bandera perquè es fés un pla local, i han passat dos anys i creiem que no s’ha realitzat el debat sobre penjar-la al balcó”, va dir Clot. Mentrestant, l’alcalde Verdaguer va posar d’exemple que “tampoc pengem un llaç al balcó el dia internacional de la dona i, en canvi, estem molt per la igualtat de gènere. L’important no és penjar la bandera al balcó sinó treballar contra la discriminació”. Jacint Casadevall, regidor de SI, va proposar trobar algun lloc consensuat on penjar símbols i banderes perquè “tots estem d’acord amb l’esperit de la moció”.

La moció no va ser aprovada, ja que únicament ERC hi va votar a favor. CiU hi va votar en contra i SI es va abstenir.

El Rei Felip VI persona non grata

On hi va haver més consens, almenys fins al punt d’aprovar-la, va ser en la moció per declarar Felip VI persona non grata a Taradell. La moció va ser presentada per ERC i SI, i es va aprovar amb els vots favorables d’aquestes dues formacions i l’abstenció de CiU.

jacint-casadevall-ple-juny-2016Aquí el debat es va centrar en el fet que CiU considerava que no se’ls havia convidat a formar-ne part. Lluís Verdaguer va dir que “no s’ha parlat de la redacció, però aixo no vol dir que no la veiem bé i l’acceptem”. I va afegir “que tinc dubtes que afavoreixi el procés sobiranista perquè és anar contra una persona que tampoc l’hem considerat grata, ni tenim intenció de convidar-la mai a Taradell”. La moció considera que FelipVI no ha mantingut una posició neutral envers el procés polític de Catalunya i és la màxima figura d’un estat que impedeix la llibertat de Catalunya. No només declara persona non grata el monarca, sinó que l’Ajuntament no participi en cap acte que suposi un reconeixement de la monarquia espanyola. Jacint Casadevall de SI va destacar que la monarquia estava deslegitimada, mentre que Mercè Riera d’ERC va dir que “volem tancar les portes a la monarquia espanyola perquè ha estat irrespectuosa amb Catalunya i les seves institucions”.

Altres apunts

Per unanimitat es va aprovar una moció de suport i difusió al Banc d’ADN per facilitar les identificacions dels desapareguts de la Guerra Civil quan s’obrin les fosses comunes i es facin exhumacions de cossos. També s’ha aprovat tornar a licitar l’explotació del bar restaurant de la Font Gran que està tancat des de fa uns mesos i sembla que hi ha persones interessades.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Alfons Jiménez Morera
5 juny 2016 22:50

Quasi amb supèrbia, en el Ple de Juny, l’alcalde Lluís Verdaguer i tot el grup de CDC de Taradell van votar en contra de la moció en contra de l’homofòbia que havia presentat el grup d’ERC Taradell; Solidaritat es va abstenir. L’única raó per votar-hi en contra va ser que en Lluís Verdaguer no vol penjar la bandera arc de sant martí a l’Ajuntament. Deia, l’alcalde, que no vol penjar banderes reivindicatives, però de fa temps que hi oneja l’Estelada (tot i que no té gaire manies en treure-la abans no arribi un requeriment de l’estat espanyol, com va fer… Llegeix més »