Inici Actualitat Un reportatge sobre pobresa energètica posa Taradell d’exemple

Un reportatge sobre pobresa energètica posa Taradell d’exemple

0
COMPARTIR

pisos socials3

En el marc del Dia Europeu contra la Pobresa Energètica, Nació Digital i BTV van realitzar dos reportatges on aprofundeixen sobre les seves causes i conseqüències, i en els quals apareix Taradell com a exemple de bona pràctica. Concretament, es posa de model l’edifici d’habitatges socials que en un principi eren habitatges per joves, que hi ha al passeig del Pujoló.

Al reportatge es posa com a referent de la lluita contra la pobresa energètica des del punt de vista de l’eficiència energètica. Aquests habitatges van ser rehabilitats a partir d’un projecte europeu i es va millorar l’aïllament, cosa que en algun veí li ha permès passar de pagar 340 euros en la factura de l’electricitat a 80. Els habitatges havien estat construïts en un inici a partir d’un model estàndard sense tenir en compte les baixes temperatures a l’hivern a la comarca d’Osona.

Les milloress en l’aïllament i l’adequació del funcionament de les plaques solars del terrat han permès estalviar més del 50% de l’electricitat consumida per l’edifici.

Segons el reportatge, a Catalunya unes 683.000 persones tenen dificultats per mantenir el seu habitatge a una temperatura adquada. Podeu llegir el reportatge titulat ‘Les cases fredes’ en aquest enllaç. I el reportatge de BTV.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments