Inici Actualitat Es faran obres per millorar l’eficiència energètica dels habitatges protegits de Taradell

Es faran obres per millorar l’eficiència energètica dels habitatges protegits de Taradell

0
COMPARTIR

pisos socials

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya iniciarà en els propers dies obres de rehabilitació als habitatges amb  protecció oficial situats al barri de la Coma d’en Reig, de Taradell. Es tracta de reparar les façanes de l’edifici situat al passeig de Pujoló per aconseguir complir els objectius d’eficiència energètica establerts per la Directiva europea 2010/31/UE per a l’any 2020 de reducció d’un 20% de les emissions de CO2, la implantació d’un 20% d’energies renovables i la reducció d’un 20% del consum energètic dels edificis respecte dels nivells de 1990.

L’edifici de Taradell, en base al projecte europeu RELS, desenvoluparà aquestes obres per les elevades factures energètiques de les persones que en són usuàries. Així, s’ha fet un estudi exhaustiu tant de les característiques de l’edifici, com de la climatologia de la zona i de les característiques socials i econòmiques de les famílies que hi viuen.

A partir d’aquest anàlisi s’aïllaran les façanes, la part soterrada, els balcons, el passadís de les zones comuns, el badalot interior  o caixa de l’escala i la cambra sanitària de l’edifici. També es reforçaran les fusteries de les façanes i s’adequarà la instal·lació solar tèrmica que ja té l’edifici per produir aigua calenta sanitària. Així mateix, s’ha informat als veïns de la finalitat de totes les obres i de com fer-ne un bon ús per garantir l’estalvi.

L’edifici va ser construït per l’Incasòl l’any 2003i té  planta baixa i dos pisos d’alçada i un total de 21 habitatges i aparcament. Les obres han estat adjudicades a l’empresa Certis Obres i Serveis, SAU, per un import de 291.377 euros, dels quals un 90% estan subvencionats pel projecte RELS.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments