Inici Actualitat Consumisme nadalenc

Consumisme nadalenc

0
COMPARTIR

regals-nadalEl consum està a l’ordre del dia. Constantment estem comprant coses. Les comprem perquè “de veritat” ens fan falta, perquè creiem que les necessitem, perquè ens agraden, perquè se’ns han espatllat. Sigui quin sigui el motiu, sempre n’apareix algun que ens convenç per comprar-nos allò que volem. L’objectiu és aconseguir-ho perquè potser quan ho tinguem serem una mica més feliços.

Si tenim en compte que la paraula felicitat es defineix com un estat d’ànim de plena satisfacció, i comprant aconseguim aquest estat, és molt fàcil anar comprant, perquè com més ho fem més satisfacció tindrem. Però la qüestió és: a quin preu? Fins a quin preu hem d’arribar per aconseguir aquest estat d’ànim de plena satisfacció?

Per Nadal el preu és molt elevat i el tenim pràcticament aquí. Unes festes amb família, menjar i dies de moltes compres, d’anar amunt i avall i, intentar tenir a punt tots aquells regals que els més petits i grans de casa han demanat als reis mags.

Unes dates en les que les persones tendim a demostrar als altres l’estimació que tenim cap a ells comprant regals, i sembla ser que com més gran és la despesa més gran és l’estimació.

És important trobar noves fonts de felicitat i mostres d’amor. Potser no és necessari comprar per demostrar.

És per això que us deixo algunes alternatives per aquestes festes:

  • Disminuir la quantitat de regals, els excessos no són bons.
  • Aquest any podries fer un regal manual amb materials reciclats. Confia en la teva creativitat. Un obsequi pensat per algú en concret i fet amb les teves pròpies mans té un valor incalculable.
  • Fer l’amic invisible dins de la família.
  • No fer cap regal i buscar una activitat que puguis fer durant l’any amb la família.
  • Marxar uns quants dies fora amb gent propera o sol/a.
  • Repartir les despeses del menjar i cuinar entre tots. Així tothom hi participa, les compres es reparteixen i les receptes culinàries passen de generació en generació.

Tens alguna proposta per aquest Nadal?

Bones festes a tothom!

Alba Rosique, psicòloga a FisioTaradell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments