Inici Actualitat Aquest és l’estat actual de la fàbrica El Tint

Aquest és l’estat actual de la fàbrica El Tint

2
COMPARTIR

fabrica-tint2

A mitjans del mes d’abril d’aquest 2015 vam decidir visitar les instal·lacions de la fàbrica El Tint de Taradell per fer un reportatge fotogràfic del seu actual estat de conservació. A continuació en podreu veure les fotografies. Cal destacar que vam poder accedir a tots els espais, excepte a la Torre del Tint (antiga residència dels amos) que està tancada amb un cadenat a les seves portes d’accés. L’espai ajardinat presenta alguns trastos i, fins i tot, hi ha un petit camió abandonat al costat de l’edifici del sereno.

fabrica-tint-interiorAquest edifici dels obrers, que es troba just per sobre de la Font Gran, a banda de la seva deixadesa, destaca perquè just al davant on hi ha les portes d’accés hi ha una densa vegetació de males herbes i ortigues. Tot seguit, vam visitar les naus de l’antiga fàbrica tèxtil Comercial Sert, que al llarg dels anys va tenir diferents noms. En un dels espais hi feia una fortor de gasoil i s’hi veien nombroses llaunes. Més avall es podia accedir a tot l’edifici per la porta del magatzem, que està lleugerament oberta. A dins molta deixadesa, algun teler destrossat, paperassa i moltíssims vidres trencats al terra.

L’espai fa una mica de basarda amb cortinatge voleiant per efecte del vent i alguns espais foscos. Fins i tot, hi ha una zona amb tres o quatre forats al terra, certament perillosos, que donen al pis inferior. També hi ha un replà d’escala amb restes de cendra, segurament del dia que es va produir un petit incendi.

Sens dubte, si algú compra l’edifici i hi genera activitat evitaria el seu deteriorament. Temps enrere vam publicar un article sobre la història de Comercial Sert. El seu origen data de principis del segle XX i hi havia passat el comte Sert, el famós pintor Josep Maria Sert i, fins i tot, un marquès. Va ser la fàbrica tèxtil més gran de Taradell.

[shashin type=”albumphotos” id=”73″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Hèctor
Hèctor
19 abril 2017 11:57

Estic fent un projecte i m’agradaria anar a fer unes fotografies pel meu treball, em podeu dir la ubicació actual de la fàbrica el Tint?

Jaume
Jaume
8 maig 2015 18:36

Quina vergonya tal com ha quedat després dels anys.