Inici Opinió El temps i la feina

El temps i la feina

0
COMPARTIR

opinio gran joan morcilloAvui en dia es fan enquestes per a tot tipus de gustos: qui votaràs?, vols la independència?, com veus el teu futur?, i un llarg etcètera. No voldria simplificar la feina que comporta realitzar una bona enquesta i com interpretar-la per saber què pensa el ciutadà o què li preocupa.

Aquesta setmana passada, però, no van caldre enquestes per saber realment el què interessa. Amb una web com aquesta i veure què consultava la gent en vaig tenir prou. El temps i la feina mouen els interessos actuals.

És impressionant veure com quan cauen les primeres volves de neu la majoria de gent vol saber si neva al seu poble. Si ho fa amb més o menys intensitat, o si les carreteres són transitables. És lògic. Tothom procura que res alteri el seu dia a dia i vol anticipar possibles problemes (en aquest cas de mobilitat). Però és un fenomen que només es produeix quan hi ha una nevada. Si plou, fa sol, cau pedra o hi ha boira, no acostuma a generar el mateix interès. Segurament som una societat poc habituada a la neu (i es veu en el caos que provoca a les carreteres).

L’altre gran interès és la feina. En sentit positiu. De fet, sabem d’on venim i on estem, malgrat que alguns diuen que ja hem començat a sortir de la crisi. D’altres dèien que era una “leve desaceleración”. Doncs bé. Publicar aquesta passada setmana que es buscaven treballadors per la futura pisicina coberta va generar un trànsit de visites a la web impressionant. Més de 2.000 visites en un sol dia (ei, que som una web petita), multitud de comparticions a les xarxes socials, fins i tot, comentaris mostrant capacitats per ocupar els llocs sol·licitats… Tothom interessat per saber de què es tractava… Per curiositat, m’agradaria saber quantes sol·licituds per optar a les places ja s’han rebut.

Ho destaco especialment perquè sovint es ven el missatge que la gent no volem treballar. Que qui no té feina és perquè vol. O perquè no busca prou. En canvi, conèixer l’interés que genera una notícia com a la qual em refereixo ajuda a trencar tòpics. Crec que, simplement, volem feina i guanyar-nos la vida el millor possible. No demanem massa.

Només volia compartir aquestes reflexions perquè la funció d’aquesta humil web té la seva màxima expressió en informacions com les dues que he destacat. Difondre tot allò que pot ser susceptible d’interès, ajudar amb informació i també generar debat. Al llarg de la història hi ha hagut molts governs i societats que pensaven que el ciutadà quanta menys informació tingués, millor per a ella mateixa i per al seu futur. Que el poble no era capaç d’interpretar certa informació, que no estava prou format, i, per tant, no calia que ho sabés tot.

Jo penso el contrari. La gent sap desxifrar el què se li explica. Sap extreure conclusions. I quanta més informació tingui, més fàcil és que entengui les decisions de qui governa. El debat és positiu perquè en la confrontació de punts de vista en surt guanyant el ciutadà.

I explicar les coses sempre acaba sent més beneficiós. A curt i a llarg termini.

Ens agrada que aquesta web hi contribueixi amb el seu petit gra de sorra. I si és amb informacions en positiu, encara millor.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments