Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell estrena nova pàgina web per fomentar la transparència

L’Ajuntament de Taradell estrena nova pàgina web per fomentar la transparència

0
COMPARTIR

web-ajuntament-taradellJa està activa la nova pàgina web de l’Ajuntament de Taradell, que ha renovat imatge i incorpora més informació i funcionalitats. Sobretot, destaca per potenciar la transparència, incorporar canals de participació ciutadana i millorar l’administració electrònica.

El principal canvi és que incorpora major informació per fomentar la transparència. Aquest fet es basa en el decàleg de les bones pràctiques en la comunicació local pública que l’Ajuntament de Taradell va aprovar aquest passat mes de juny. En aquest sentit, totes les administracions locals han iniciat un procés per facilitar informació als ciutadans de totes les decisions que es prenen i la gestió que es fa des del consistori. I és que la Universitat Autònoma de Barcelona a través del Mapa de les bones pràctiques avalua els recursos que els ajuntaments ofereixen als seus webs de cara a informar de les actuacions dels representants polítics i així saber què es fa i què cal fer. La nova web compleix amb el màxim nombre d’indicadors d’aquest mapa de bones pràctiques.

Així, entre altres aspectes que recomanen tenir les webs municipals, hi ha publicar anualment els pressupostos, les retribucions que reben els regidors

A primera vista el canvi més destacat és que s’abandona el color verd i a la capçalera domina el blau propi del municipi. També continua donant rellevància a l’agenda d’activitats i notícies. Manté la majoria d’apartats, tot i que dóna més rellevància a la seu electrònica, on s’hi poden portar a terme tràmits on-line. El nou web està creat a partir de 5 grans àrees:

El primer apartat és l’Ajuntament on hi ha la salutació del batlle, els canals d’atenció ciutadana, els òrgans de govern i la seva estructura, el pressupost, les campanyes municipals, els recursos de comunicació o les entitats i organismes amb representació municipal.

El segon apartat El Municipi integra informació relacionada amb cada una de les àrees competencials de l’ajuntament amb les actuacions que es realitzen i també un espai de xifres sobre Taradell (padró, número de comerços, etc).

El tercer apartat Seu electrònica és un dels que agafa més protagonisme seguint la tendència dels últims anys que les webs municipals permetin realitzar tràmits on-line i a distància. Així s’hi poden consultar el tauler d’anuncis o perfil del contractant, i fer domiciliació de tributs, presentar instàncies o fer consultes o suggeriments a través de la bústia ciutadana.

El quart apartat és el d’Actualitat amb diferents seccions de notícies, d’agenda o exposicions. Com a novetat hi ha un espai d’opinió per als grups municipals i un de cròniques del ple on es pot escolar l’àudio de la sessió.

També incorpora l’apartat Guia amb informació útil de com arribar a la vila, dels equipaments disponibles, de comerços, entitats i equipaments del municipi.

L’antiga pàgina web es va posar en marxa el novembre de 2008. La nova anirà incorporant en els propers mesos més informació, sobretot, turística, de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, de l’Arxiu Fotogràfic i del Grup de Recerca de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments