Inici Actualitat El Club Parc d’Esports

El Club Parc d’Esports

0
COMPARTIR

parc-esports2

Aquest 2014 es compleixen 40 anys del Club Parc d’Esports de Taradell. Aquest complex esportiu de caràcter privat va ser tot un fenomen l’any 1974. A l’abril d’aquell any començaven les obres per portar-lo a terme.

parc-esportsEl projecte contemplava una piscina de competició (remodelada el 2010), una piscina infantil, quatre pistes de tennis, una de poliesportiva (es va construir el 1976 amb vestuaris i il·luminació), un frontón i un edifici social. Més tard, es va fer una zona per a la petanca i una pista de bàsquet. I es van renovar pistes de tennis (1988) incorporant-ne una de gespa artificial. Actualment, compta amb dues pistes de tennis i dues de pàdel (inaugurades el 23 de març de 2013) i la piscina, mentre que la pista poliesportiva està molt deteriorada i pràcticament no s’utilitza. I el local social original està en desús i s’usa l’edifici compartit amb la Unió Deportiva Taradell.

parc-esports4Dèiem que va ser un fenomen perquè a l’inici es va donar l’opció als taradellencs de ser socis fundadors. Molts d’ells, 40 anys després, continuen sent-ne socis. Per ser-ne s’havia de pagar al comptat una quota inicial de 5.000 pessetes. I 6.000 pessetes més a pagar distribuïdes en quatre pagaments trimestrals. A data 7 d’agost de 1974 i quan encara no estava en funcionament, el Club ja comptava amb 403 socis fundadors.

A la revista Taradell (març 1974) s’informava així de la notícia: “De todos los vecinos y veraneantes es conocida la necesidad de la construcción de un complejo deportivo, en el qual, además del fútbol, puedan practicarse otros deportes que en la actualidad apasionan a nuestra juventud masculina y femenina, entre los cuales cabe destacar la natación, el tenis, baloncesto, balonmano, etc.

parc-d'esports1La inauguració del Club Parc d’Esports estava prevista per a la Festa Major de 1974, però es va acabar fent més tard. L’equipament esportiu va començar a funcionar al mes d’octubre de 1974. La primera comissió gestora va estar presidida per Josep Maria Pla Codinachs. A l’antiga entrada del Parc d’Esports hi ha unes figures humanes fetes de planxa metàl·lcia que va ser dissenyades per l’escultor Josep Ricart i Maimir.

Les expectatives inicials suscitades entre els taradellencs s’han anat perdent al llarg dels anys, tot i l’esforç de les diferents juntes gestores. Actualment, la piscina i les pistes de tennis i pàdel mantenen l’activitat. Però hi ha espais que han notat i molt el pas dels anys. La pista poliesportiva, que va tenir els seus anys de glòria fa 30 anys amb els tornejos de futbol sala d’estiu, la terrassa i bar i l’antic local social. Tot i això, la inauguració de les noves pistes de pàdel ha reactivat l’interès per aquest equipament esportiu.

Els terrenys en els quals està ubicat són de titularitat municipal i el seu ús va ser cedit al Club Parc d’Esports com a concessió administrativa durant 50 anys a partir dels Estatuts aprovats el 1979.

parc-esports5

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments