Inici Actualitat Els actes centrals de la Festa Major de Taradell 2014 seran del...

Els actes centrals de la Festa Major de Taradell 2014 seran del 20 al 25 d’agost

0
COMPARTIR
Meritxell Morcillo (pubilla 2011) i Aina Altimir (pubilla 2012)

Ja us podem presentar els actes que s’organitzaran durant la Festa Major d’estiu d’aquest 2014 a Taradell. Les activitats, tot i que començaran el 14 d’agost, es concentraran sobretot durant sis dies, del 20 al 25 d’agost. Entre les novetats, destaca un correfoc, la 1a CronoDipòsit i un sopar de festa major.

Les més matineres seran la tradicional inauguració de l’exposició d’artistes locals, el dijous 14 d’agost al vespre, i les 12 hores de torneig mixte de futbol sala el diumenge 17 d’agost.

Pregó i pubilla

fm-2013-pubillaOficialment el primer dia institucional serà el dimecres 20 d’agost amb el tradicional pregó i l’elecció de la pubilla.  El pregó anirà a càrrec de l’exalcalde de Taradell entre 1987 i 2007, Josep Munmany. Serà a les 10 del vespre i durant aquest acte es coneixerà el nom de la nova pubilla, que substituirà a Meritxell Morcillo Vivet. També actuaran l’Esbart dansaire Sant Genís, la Cobla Lluïsos i Canya que no és conya.

Aquest mateix durant tot el dia es farà el 12è torneig de tennis taula al pavelló municipal d’esports El Pujoló. carpa de can Costa. I a la tarda a 2/4 de 7 arriba una de les novetats de la mà de Taradell.com. Organitzem la 1a CronoDipòsit popular que consistirà en cronometrà el temps que es tarda en pujar corrent al capdamunt del dipòsit d’aigua de can Costa. Les places són limitades i les inscripcions es poden fer enviant un mail a info@taradell.com.

El dia es tancarà amb una altra novetat. Un correfoc pels carrers de Taradell a càrrec de l’Escamot de diables de Calldetenes amb sortida des del Centre cultural Costa i Font.

Torna la Principal de la Bisbal

fm-2013-caminada-teatralitzada4Dijous 21 d’agost començarà amb una gimcana infantil (11h) organitzada pel Puntal, mentre que a la tarda es farà al gimcana gitana (16h), organitzada pel Consell de Joventut.

A la tarda es recupera una de les absències de l’any passat: el concert de La Principal de La Bisbal (17:30h). Es farà al Centre cultural Costa i Font. L’any passat va anar a càrrec de la Cobla Gerunda. També incorporarà les tradicionals serenates (20:30h) a la residència al vespre. Entremig hi haurà ballada de sardanes a càrrec de la cobla.

Carnaval d'estiu 2013A la nit es farà l’última edició de la caminada teatralitzada “A la foscor d’en Toca-sons” (21:30h) i el popular i jove Carnaval d’estiu (22h). El Pavelló també acollirà la primera nit de Festa Jove (farem notícia dels actes joves en un altre article).

Sopar de festa major

fm-2013-festa-escumaEl divendres 22 d’agost començarà amb festa de l’escuma a la Plaça (11:30h) a càrrec dels Farsants. La majoria d’activitats tindran lloc a la tarda. A la Fundació Vilademany tindrà lloc el concert ‘Ventall de cançons’ a càrrec de la Coral Vilademany (17:30h). A les 7 a la Plaça del Monument al Caçador es farà un reconeixement a Joan Coll.

I a les 9 al Centre cultural Costa i Font tindrà lloc una de les novetats: un sopar de Festa Major. El càtering, amb un preu de 15 euros pels adults i 6 euros pels petits, serà servit pels Restaurants Nou Montseny i Terra Endins. Entre els assistents es sortejaran quatre estades de cap de setmana. A la nit es farà el Ball de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Gerunda i amb les actuacions dels grups taradellencs Pubers i Supergreep.

Tres últims dies forts

El dissabte 23 d’agost només tindrà actes a la tarda. La Plaça de les Eres acollirà l’espectacle familiar de circ ‘Cabaret elegance’ (18h) a càrrec de la companyia Els Elegants. Més tard, hi haurà teatre amb ‘El pobre viudo’ (19h) al Centre Cultural, dirigida per Manel Gausa, Laura Segarra i Núria Rovira. També es podrà veure el dissabte 30 d’agost (22h) i el diumenge 31 d’agost (19h). I a la nit, a banda de la Festa Jove, es farà una nova edició de la Festa Maricel (24h) a la carpa de can Costa.

fm 2013 sardanes-vermut2El diumenge 24 d’agost començarà matinant. El Centre Excursionista organitza la tradicional caminada de Festa Major (8:30h) amb sortida des de la Plaça de les Eres. Més tard, tal i com vam avançar l’ANC Taradell muntarà la V Gitana (10:30h) amb una concentració a la cruïlla del passeig Sant Genís amb la carretera de Balenyà. Al migdia (12:30h) a la Font Gran es faran les tradicionals sardanes vermut amb la Cobla Genisenca. A la tarda (17h) hi haurà el partit de futbol de Festa Major entre la UD Taradell i la UE Vic. I més tard, arribarà el Toca-sons Canalla (19h), després d’un any d’absència. A la nit (23h) es farà el Concert dels Països Catalans a càrrec de la Troba Kung-Fu, amb entrada gratuïta al Centre cultural Costa i Font.

Dilluns 25 d’agost, dia festiu, estarà monopolitzat per la Festa d’en Toca-sons. Com és tradicional durant tot el dia hi haurà el Mercat del Segle XVII als voltants de la Sagrera. També es farà la popular xocolatada (10h) a la Plaça, juntament amb una cercavila amb els gegants de Taradell. Hi haurà portes obertes a la Torre de Don Carles i al Campanar. A partir de les 7 de la tarda tindrà lloc la Festa d’en Toca-sons (els detalls en un altre article).

Finalment, el dimarts 26 d’agost a les 7 de la tarda hi haurà les tradicionals sardanes berenar als jardins del Centre cultural.

Podeu consultar tots els actes també a l’agenda amb l’hora, lloc i més detalls.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments