Inici Actualitat El ple aprova el projecte d’una caldera de biomassa per la piscina...

El ple aprova el projecte d’una caldera de biomassa per la piscina i el pavelló

0
COMPARTIR

ple-juny-2014

Amb els vots a favor de CiU i del regidor no adscrit, Josep Ricart, aquest dijous el ple municipal va aprovar el projecte per a la instal·lació d’una caldera de biomassa que donarà servei a la futura piscina coberta i al pavelló municipal. ERC i SI hi van votar en contra.

Aquesta caldera servirà per subministrar aigua calenta i climatitzar els dos equipaments a partir de la recomanació que va fer la Diputació de Barcelona en l’estudi sobre el projecte de la piscina coberta. La caldera estarà ubicada en un espai annex al pavelló i està previst usar les calderes de gasoil actuals del pavelló per a moments de necessitat punta a l’hivern. El pressupost de la caldera de biomassa és de 245.000 euros, tot i que s’espera que un cop licitada es rebaixa el preu.

piscina-coberta-20132L’alcalde Lluís Verdaguer va destacar que és un projecte “molt important i una aposta per climatitzar els equipaments esportius”. I va defensar que amb la biomassa “es redueixen els consums i els costos”. Fins i tot, va apuntar que el major cost inicial “s’amortitza ràpid perquè tens un 50% menys de cost” que amb una caldera convencional. També va explicar a preguntes d’ERC que s’ha d’acabar d’estudiar si es finançarà amb un rènting amb o sense manteniment o a través d’una empresa de serveis energètics. També es va dir que el cost mensual de la despesa de la piscina es pagaria a través de la pròpia gestió dels qui explotessin la piscina.

L’altre punt destacat va ser l’aprovació unànime del projecte de reurbanització de l’Avinguda Mossèn Jacint Verdaguer. Aquest projecte pretén arreglar el tram que va de la rotonda del monument a l’Atlàntida a la rotonda del Tanatori. Suposarà arranjar la zona amb un nou asfaltat i voreres (en els pròxims dies publicarem una notícia detallant el projecte). Les obres duraran uns cinc mesos, un cop adjudicades.

font-granFinalment, el ple també va aprovar treure una nova licitació per a la gestió del restaurant de la Font Gran, ja que els actuals gestors han renunciat a la concessió. Ara es tornarà treure a concurs públic per adjudicar-ho. Aquest cop el contracte inclourà la neteja de l’entorn a càrrec dels licitadors.

I es va aprovar per unanimitat una moció, presentada per ERC, de declaració institucional de suport a la commemoració el 28 de juny del dia de l’alliberament o orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual. A banda, també planteja desenvolupar un pla local contra l’homofòbia a mig termini.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments