Inici Actualitat L’estudi sobre la piscina coberta de Taradell conclou que és viable modificant...

L’estudi sobre la piscina coberta de Taradell conclou que és viable modificant el projecte

5
COMPARTIR

piscina-coberta-2013

L’Ajuntament de Taradell ja disposa de les conclusions de l’estudi sobre la viabilitat de la piscina coberta. El document conclou que la piscina és viable econòmica i socialment si es fan algunes modificacions en quant a espais al projecte inicial. Entre d’altres, proposa eliminar un dels vasos d’aigua i incorporar sales per potenciar les activitats dirigides per fer un projecte més atractiu a l’usuari.

L’estudi ha esta elaborat per Itik Consultoria de l’Esport i el Lleure, SL. i pagat per la Dipuació de Barcelona. Recordem que la piscina coberta es va començar a construir a l’abril de 2007 i que en dues fases s’ha construït l’estructura, la coberta i els tancaments.

El document, després d’analitzar diferents aspectes econòmics, esportius i socials de Taradell, proposa diverses modificacions. El projecte inicial preveia una piscina coberta de 25 metres de llargada per 12,5 metres d’amplada i d’1,80 metres de profunditat, i un vas complementari més petit de 12,5 metres de llargada per 6 d’amplada i d’una profunditat d’1,4 metres. A més, es projectava una sala de fitness o gimnàs i una sauna i un espai per a bany de vapor. Pel que fa a vestidors, en contemplava 8 (per a col·lectius 4, per a abonats 2 i per a monitors 2 més).

Modificacions

L’estudi ara proposa reduir la inversió i eliminar un dels vasos. Així, projecta mantenir la piscina gran i reduir-ne la profunditat (entre 1,4 i 1,6 metres). D’aquesta manera, seria més polivalent i podria acollir activitats aquàtiques i natació. També canvia la ubicació de la sauna i el bany de vapor que passarien del costat dels vestidors al costat de la piscina.

La sala de fitness (160 metres quadrats) s’ubicaria on estava projectat el vas petit, mentre que on es projectava el gimnàs s’hi faria una sala per a ciclisme indoor (80 metres quadrats). Així, es podria fer una sala d’activitats dirigides (no prevista al projecte inicial) de 135 metres quadrats, just al costat de la sala de ciclisme indoor, per ampliar l’oferta.

Això obligaria a reduir el nombre de vestidors de col·lectius de 4 a 2 i ampliar els destinats als abonats. També es proposa construir dues pistes de pàdel a l’exterior de l’equipament (al costat sud) per fer més atractiva l’oferta.

projecte-reformat-piscina

Horaris i gestió

El document també aconsella un horari d’obertura de dilluns a divendres de 7 del matí a 10 del vespre, els dissabtes de 9 del matí a 7 del vespre i els diumenges de 9 del matí a 3 de la tarda. Entre les activitats ofertes hi hauria cursets de natació per a escolars, per a adults, activitats com aeròbic, spinning, ioga, tai-txi, pilates, aquagim i aquarelax, entre d’altres. I considera que els possibles usuaris podrien ser, no només de Taradell, sinó també de municipis veïns com Tona, Viladrau, Seva, Santa Eugènia de Berga o Malla.

piscina-coberta-20132

Finalment, també proposa que l’equipament compti amb una caldera de biomassa que permetria escalfar la piscina i els espais, i suposaria un estalvi econòmic i seria més sostenible. Segons un estudi encarregat a l’Agència d’Energia d’Osona, l’equipament estalviarai uns 23.700 euros a l’any si fés servir una caldera de biomassa i no combustible tradicional.

L’estudi considera que amb un termini d’uns 17 mesos la piscina coberta podria ser inaugurada, considerant la reforma del projecte d’arquitectura, els tràmits i la construcció d’uns 8 mesos de durada.

Un cop rebut el document ara l’Ajuntament ha de decidir si afronta la seva fase final i busca finançament. De moment, ja l’ha fet arribar a totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament. L’estudi proposa que la gestió del futur equipament segueix un model de col·laboració públic-privat a través d’una concessió administrativa i que l’entitat privada que guanyés la licitació participi en la inversió de la fase final i les pèrdues o beneficis d’explotació. Desestima la gestió directa.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

5 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Enric
Enric
2 maig 2014 12:13

Hola, està clar que no es pot fer content a tothom, està clar que farà mal a alguns i d’altres en treuran benefici, el que no pot ser és que es quedi a mig fer. A mi el que més em preocupa és si serà assequible o tindrà un preu tipus el Parc d’Esports… tothom escombra cap a casa… jo en tinc ganes, però si no m’ho puc permetre (he sentit que s’haurà d’abonar uns 50€ mensuals), prefereixo que hi facin un pàrquing i arreglin millor les instal·lacions que ja tenim. També afegir que si ho ha de portar algú… Llegeix més »

Taradellenc que toca de peus a terra.
Taradellenc que toca de peus a terra.
3 desembre 2013 15:39

Em sembla que voler fer dues pistes de pàdel quan el Parc d’Esports n’acaba d’inaugurar dues és una barbaritat. Em pregunto: no seria millor fer un altre pavelló (hem arribat a un punt que, fins i tot, les entitats es barallen entre elles per falta d’hores) o arranjar el que ja tenim que està en un estat llastimós? Tenim un pavelló amb degoters, els sostres dels vestidors cauen a trossos, brut i fred. Això sí que s’ha de solucionar i no fer volar coloms amb projectes que l’únic que fan és mal a la gent del poble. Em refereixo als… Llegeix més »

jo
jo
3 desembre 2013 12:46

Era evident que una piscina municipal sense altres serveis (spinning, gimnàs, yoga, pàdel…) no era rendible.

El que sí que és casualitat és que d’aquí 17 mesos (quan s’inauguri la piscina) coincideixi amb les eleccions municipals. Però veient que cada cop que s’han fet obres a la piscina ha coincidit amb època electoral, no em sorprèn…

POLÍTICS CORRUPTES!!

Montse
Montse
3 desembre 2013 12:11

Dues escoles bressol també eren viables i ara en tenim una de tancada, i nens sense plaça.