Inici Actualitat La delegació del Govern denuncia l’Ajuntament de Taradell per la moció a...

La delegació del Govern denuncia l’Ajuntament de Taradell per la moció a favor de la sobirania fiscal

1
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell ja ha rebut la notificació del recurs contenciós administratiu interposat per la delegació del Govern de l’Estat a Catalunya per haver aprovat una moció a favor de la sobirania fiscal. La moció es va aprovar el passat 10 de maig amb els vots a favor de CiU, ERC i SI (aquí podeu llegir la notícia).

Aquest fet suposa que s’obre un procés judicial contra l’Ajuntament de Taradell que podria acabar amb l’anul·lació de l’acord de ple pres. Segons ha manifestat l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, a través de twitter, ja hi ha deu municipis catalans que han estat denunciats per aquest motiu. Consultat per Taradell.com, ha afirmat que aquest dijous al ple es donarà compte del recurs i després es trametrà l’expedient al jutjat i es designarà advocat i procurador per la defensa. També ha explicat que es seguiran les instruccions que es donin des de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

De fet, a Catalunya hi ha 18 ens locals que ja estan exercint la sobirania fiscal, mentre que un total de 149 han aprovat mocions per exercir-la properament, com és el cas de Taradell.

La sobirania fiscal consisteix en l’ingrés dels impostos que recapten els ens locals (l’IRPF dels treballadors municipals o l’IVA) a l’Agència Tributària de Catalunya en lloc de fer-ho a la de l’Estat. La Generalitat està ultimant un mecanisme dirigit als municipis catalans, que podria ser realitat després de l’estiu, per donar-los la possibilitat de pagar els seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya.

Fins ara la delegada del Govern, María de los Llanos de Luna, també ha actuat contra diversos ajuntaments que no han penjat la bandera espanyola al balcó del consistori i altres ajuntaments per haver-se declarat territori lliure i sobirà.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
ERC Taradell
4 juliol 2013 10:04

De moment, creiem que no cal témer massa: els jutjats han desestimat altres recursos com aquest a Celrà i Cassà de la Selva, com diu aquesta notícia de VilaWeb:

Celrà i Cassà de la Selva celebren la derrota de Llanos de Luna als jutjats