Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova una moció per exercir properament la sobirania fiscal

L’Ajuntament de Taradell aprova una moció per exercir properament la sobirania fiscal

0
COMPARTIR

El ple municipal de l’Ajuntament de Taradell d’aquest dijous 9 de maig va aprovar dues mocions en clau sobiranista. La més important és una moció per exercir la sobirania fiscal “quan la Generalitat posi els mecanismes oportuns”. Consisteix en pagar els impostos que recapten els ens locals (IRPF dels treballadors municipals i IVA) a l’Agència Tributària de Catalunya en lloc de fer-ho a la de l’Estat.

L’alcalde, Lluís Verdaguer, va apuntar que la Generalitat ja treballa en aquest sentit, mentre que ERC i SI van felicitar-se per la moció i van demanar que s’activés el més ràpid possible. A Catalunya hi ha 25 ajuntaments que han aprovat una moció semblant i 13 que ja exerceixen la sobirania fiscal.

La segona moció aprovada demana la supressió de la delegació del govern espanyol a Catalunya i també les subdelegacions del govern “per obsoletes, inoperants i buides de competències”. També demana la retirada de tots els processos judicials contra ajuntaments catalans pel fet de no penjar la bandera espanyola o haver-se declarat territori català lliure i exigeix el respecte i reconeixement de la nació catalana, la llengua i els símbols.

Les dues mocions van ser aprovades amb els vots favorables de CiU, ERC i SI, mentre que PxC hi va votar en contra argumentant que “no tenen sentit si qualsevol acció independentista no està refrendada per una consulta popular prèvia”.

A banda de les dues mocions, el pla també va aprovar un reglament d’ús de l’Arxiu fotogràfic municipal que servirà per regular l’accés, consulta i obtenció de còpies de les fotografies.

També es va explicar la liquidació del pressupost 2012. A grans trets es va dir que l’ajuntament compleix amb l’objectiu d’estabilitat, endeutament i despesa imposat per llei per l’Estat. I que el deute públic del consistori és del 62,12% (els ens locals poden arribar al 75% sense l’obligació de fer un pla econòmic). Pel que fa al romanent, ha estat positiu en 489.000 euros, fruit d’haver “fet unes previsions a la baixa del pressupost”, segons l’alcalde. Aquests diners provenen d’haver reduït despeses en algunes partides i rebre alguna subvenció no contemplada. I haver obtingut més ingressos, sobretot, per una aportació extra de la Diputació de Barcelona i la liquidació positiva del 2010 procedent de l’Estat, més una lleugera pujada de recaptació en els apartats d’impostos i taxes.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments