Inici Actualitat L’Ajuntament confirma que només obrirà l’escola bressol La Xarranca després de reunir-se...

L’Ajuntament confirma que només obrirà l’escola bressol La Xarranca després de reunir-se amb pares

2
COMPARTIR

Pares i mares d’alumnes i representants de l’Ajuntament es van reunir aquest dijous al vespre per tractar el tema de l’obertura d’una sola escola bressol (La Xarranca) a Taradell. Per tant, del tancament de la Baldufa durant aquest curs a causa de la baixada de les matrícules. A la reunió hi van participar una vuitantena de persones entre pares i professorat de les escoles bressol.

Finalment, es confirma que només obrirà la Xarranca, tal i com ja apuntàvem dies enrere a Taradell.com. Tot i que en el període de preinscripcions es van rebre 84 sol·licituds, al final s’han matriculat 79 nens i nenes. Així, tal com havien acordat l’Ajuntament, el Patronat (format per l’alcalde, la regidora d’Ensenyament, una regidora d’ERC, un representant de l’AMPA, les directores de les dues escoles bressol i un assessor d’alcaldia) i els grups municipals l’escola bressol La Baldufa no obrirà les portes, ja que es considera que es garanteix plaça a tots els nens i nens amb un sol equipament obert.

Amb aquestes matriculacions es garanteix la disponibilitat de tres places lliures per alumnes que es matriculessin durant el curs. És a dir, tres places per a lactants, tres per a caminants i tres per a maternals. L’escola bressol La Xarranca té capacitat per a 82 places i abans de la construcció de La Baldufa havia tingut permís per disposar de més alumnes de forma excepcional.

Segons l’Ajuntament, el fet de passar d’una a dues escoles bressol suposa un estalvi econòmic de 40.000 euros, aproximadament. També cal tenir present que la subvenció de la Generalitat de 875 euros per alumne de cara al curs vinent no està confirmada (suposa un ajut d’uns 70.000 euros).

El curs 2009/2010 va ser el que va tenir més alumnes matriculats amb 117. Des de llavors el 2010/11 en va tenir 102, el 2011/12 un total de 111 i l’any passat en van ser 94. Els naixements a Taradell sempre han estat per sota oscil·lant entorn els 70.

La reunió d’aquest dijous va servir per comunicar la decisió i perquè pares i professors poguessin aclarir dubtes o inquietuds que tenien. Recordem que el motiu de la decisió d’obrir només una escola bressol no només és per la baixada de matriculacions, sinó també per la disminució progressiva de l’aportació subvencionada de la Generalitat en els últims cursos.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
tere
tere
23 juny 2013 22:30

Jo tinc el nen a la Xarranca i tinc una nena de sis mesos que he de portar a l’escola bressol El menut de Balenyà. Això vol dir que com jo han hagut més famílies així. També en sé d’una família que la seva criatura d’uns set mesos aprox la porta a Seva i de tres famílies més que s’ho han pogut muntar amb avis i cangurs…. Si aquest curs hi havien aules suficients no han obert classe de lactants perquè no és rendible…. Si hi ha una demanda molt alta les famílies hauran de buscar fora del poble com… Llegeix més »

Montse
Montse
21 juny 2013 11:25

“La Baldufa no obrirà les portes, ja que es considera que es garanteix plaça a tots els nens i nens amb un sol equipament obert”

Durant el curs 2012-2013, amb dues escoles obertes, no s’ha pogut donar plaça a totes les famílies interessades. Amb una sola escola oberta poden garantir-ho? Serà millor que qui ho necessiti comenci a visitar les EB dels pobles veïns, si ens hem de fiar de la gestió que es fa a Taradell…