Inici Actualitat Taradell només tindrà una escola bressol en funcionament el curs vinent

Taradell només tindrà una escola bressol en funcionament el curs vinent

2
COMPARTIR

L’escola bressol La Xarranca serà l’única que estarà en funcionament  a Taradell durant el curs 2013/14. La decisió definitiva, però, no es prendrà fins al tancament de les matriculacions (es fan del 10 al 14 de juny). L’Ajuntament de Taradell no descarta que si durant les matriculacions hi ha un augment, finalment les aules de La Baldufa no es tancarien.

Aquesta decisió s’ha contemplat després de tancar-se el període de preinscripcions, que han registrat 82 alumnes per al pròxim curs. També hi haurà 2 alumnes més que començaran al novembre, tot i que sembla ser que també hi podria haver 3 baixes confirmades abans de matriculacions. Per tant, l’Ajuntament contempla entre 81-82 alumnes. Cal dir que l’escola bressol La Xarranca té una capacitat per a 82 places, mentre que La Baldufa en té 53. Abans de la inauguració de la segona escola bressol a finals de juny del 2008, La Xarranca havia tingut un permís temporal per encabir més alumnes.

Amb aquestes xifres l’Ajuntament de Taradell ens ha confirmat que com que els alumnes permeten ser admesos en una escola, s’ha pres la decisió que es matriculin tots a La Xarranca. Tot i això, l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, assegura que “si després de les matriculacions els nens no hi cabessin en una sola escola per un augment imprevist de places sol·licitades, no es tancaria La Baldufa”.

Cal explicar que la decisió final també depèn de les combinacions d’aules permeses. És a dir, les aules per a nens i nenes de 4 mesos a 1 any són d’un màxim de vuit alumnes; les dels d’1 a 2 anys de 13 places; i les dels de 2 a 3 anys de 20. També hi ha opció de fer aules mixtes (agrupar nens de diverses edats). Per tant, cal esperar a les matriculacions per contemplar aquestes combinacions.

La decisió no només es pren per la baixada d’alumnes, sinó també davant la baixada constant de les aportacions de la Generalitat a les escoles bressol. En el curs 2009/2010 el departament d’Ensenyament aportava 1.800 euros de subvenció per cada plaça. En el curs passat (2011/2012) aquesta xifra havia baixat a 1.300 euros i, per aquest curs, possiblement i a falta de confirmació es rebran 875 euros. Per al curs vinent no se sap.

Recordem que aquesta baixada de subvencions ja va obligar a fer un esforç a tres bandes per assegurar la viabilitat de les escoles bressol. L’Ajuntament va augmentar l’aportació econòmica a les escoles bressol, els professors es van reduir un 5% el sou i les famílies paguen més matrícula.

L’Ajuntament de Taradell s’ha reunit en diverses ocasions amb el Patronat Municipal d’Educació, i també ho ha fet amb els grups de l’oposició per exposar la situació i les mesures a prendre. A finals del 2012 l’alcalde ja va apuntar aquesta opció en el ple de desembre.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Ivette
Ivette
7 juny 2013 21:31

Quan tens la sensació que no t’expliquen tota la veritat, t’has de moure. Quan es prenen decisons que afecten a qui més estimes, t’indignes. Quan s’ha fet una mala gestió i previsó dels pressupostos, ho continuem pagant nosaltres, tots nosaltres. On anirem a parar?? Tanquen les aules de la nova escola bressol de Taradell (que té 5 anys), massificant l’escola antiga altre cop (això sí, potser algun dia la tornaran obrir… però en vistes del què ha passat aquest any tinc els meus dubtes). Ens trobarem que nens/es del nostre poble hauran d’anar a escoles bressol d’altres poblacions tenint les… Llegeix més »

Montse
Montse
3 juny 2013 16:25

Entenc que si omplen les 82 places de La Xarranca i tenim necessitat d’una plaça d’escola bressol a mig curs ens trobarem que està plena i que, per tant, haurem de buscar-nos la vida a altres pobles tenint les instal·lacions necessàries per donar el servei.
Bravo, bon servei als taradellencs!
Ah, per cert, ara que tanqueu la Baldufa ja no serà necessari “l’esforç a tres bandes”?