Inici Actualitat L’alcalde no descarta tancar una de les dues escoles bressol si baixen...

L’alcalde no descarta tancar una de les dues escoles bressol si baixen les matriculacions

0
COMPARTIR

Durant el ple municipal d’aquest dijous, 13 de desembre, l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, no va descartar un possible tancament de l’escola bressol La Baldufa si les matriculacions baixessin. Va plantejar-ho com una hipòtesi i mesura extrema si continua la disminució de les aportacions de la Generalitat de Catalunya a les escoles bressol.

El ple va aprovar una nova aportació de 45.000 euros (diners que provenen de la major aportació de tributs provinents de l’Estat) a les escoles bressol de Taradell i a l’escola de música. El portaveu d’ERC, Jordi Freixas, va demanar “anticipar-nos” i “veure quina situació tindrem en el futur més immediat”, tenint en compte si baixen matriculacions o aportacions de la Generalitat. L’alcalde, Lluís Verdaguer, va reconèixer que l’escenari és “incert”, però va afegir que “penso que la patacada forta la vam rebre l’any passat i aquest”. Verdaguer va afirmar que si baixessin les matriculacions “ens veuríem obligats a tancar una de les dues escoles bressol, en cas que no arribessim als 82 alumnes que permet tenir La Xarranca”.

Tot i aquesta possibilitat, va apuntar que l’any vinent  “amb una aportació menor a la d’aquest any, crec que podrem aguantar les dues escoles bressol, sempre i quan es mantinguin les matrícules”.

Recordem que per fer front a la baixada d’aportacions econòmiques per plaça de la Generalitat, es va decidir una mesura a tres bandes. Augmentar l’aportació de l’Ajuntament de Taradell, pujar el preu de les matrícules i reduir el sou i les hores dels professors.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments