Inici Opinió 5 anys després

5 anys després

0
COMPARTIR

“Les coses si no existeixen s’han de crear”, aquest era el titular que encapçalava la primera noticia que vaig escriure en aquest bloc ara fa més de 5 anys, concretament l’11 de maig del 2007.

La raó és que s’atansaven les eleccions municipals i no vaig trobar a la xarxa cap espai que m’informés sobre l’agenda d’actes o de la composició de les llistes que una bona colla de taradellencs estaven preparant per als comicis.

Entre aquest fet, les ganes que tenia d’obrir un bloc propi a la xarxa i la vocació frustrada d’estudiar periodisme vaig llançar-me a l’aventura de fer un seguiment de les eleccions locals amb la idea de crear un bloc únicament pels 15 dies de campanya i amb la possibilitat, un xic incerta, de donar-li continuïtat en funció de l’èxit de la iniciativa.

Un cop celebrades les eleccions, 20 dies desprès, les estadístiques del bloc mostraven que des dels cinc continents, s’havien realitzat 1.877 visites a 4.514 pàgines i fetes per 450 usuaris únics. L’èxit de la iniciativa era prou evident i vaig decidir continuar la proposta convertint el bloc electoral en un bloc d’informació local, on s’hi podia trobar l’agenda d’actes, les notícies municipals, alguna entrevista (que finalment van ser molt poques), un espai per a l’ opinió dels taradellencs i un altre per explicar els magnífics espais de la nostra vila. El bloc també pretenia esdevenir el portal de les iniciatives de tots els ciutadans a la xarxa i, per tant, comptava amb els enllaços a tots els blocs de taradellencs i de les associacions del poble que tenen pàgina web.

Amb aquest plantejament, amb la constància de fer un article diari i amb la col·laboració d’alguns taradellencs que enviaven notícies, cartells d’actes, fotografies o bé feien comentaris al bloc, vam anar explicant històries de Taradell pels taradellencs i creant un espai a la xarxa que ens permetés, i aquesta crec que ha estat una de les grans fites aconseguides, llegir la recent història d’aquest dinàmic poblet de la plana de Vic.

Vam celebrar un any, dos i tres. I la gent que llegia el bloc cada vegada era més nombrosa, així com els comentaris i la interacció. Fins que van arribar els Premis Blocs Catalunya al millor bloc corporatiu. Va ser l’1 d’octubre del 2010 a Mataró. Una nit que recordo amb alegria i nostàlgia perquè tenia la certesa que amb el premi es tancava una etapa. El guardó era un reconeixement a una etapa que sabia que s’acabava, fet que es va produir 4 mesos després.

Per sort, va aparèixer el Joan Morcillo, qui ja m’havia ajudat durant els primers anys i, primer tímidament però després amb moltes ganes va entomar la continuació del projecte amb molt d’èxit i encert fins a dia d’avui quan el bloc fa un pas de gegant i es converteix en una web d’informació municipal gràcies a l’esperit emprenedor d’aquest magnífic periodista taradellenc a qui des d’aquestes línies li vull agrair tot l’esforç i desitjar-li molta i molta sort en aquest nou projecte!

5 anys més tard, i després d’haver publicat més de 2.000 textos, haver rebut més de 1.000 comentaris i haver tingut més de 262.000 visites a més de 500.000 pàgines som afortunats de tenir una nova web, una nova imatge, un nou equip i les mateixes ganes que el primer dia. Molta sort i llarga vida a la nova web!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments