Inici Actualitat Les antenes de Can Costa s’instal·laran a la deixalleria

Les antenes de Can Costa s’instal·laran a la deixalleria

0
COMPARTIR

Arrel de les queixes de l’Associació pel medi ambient Pi Gros per l’existència d’antenes de telefonia mòbil al Dipòsit de Can Costa, el consistori va encarregar un estudi a una empresa independent per determinar quin era el millor lloc per ubicar les antenes i tenir cobertura. Ara fa 15 dies es va rebre l’estudi i aquest aconsella situa les antenes fora del nucli municipal i posar-ne una al Polígon del Vivet (on ja existeix) i l’altre al Polígon de Castellets, concretament a la Deixalleria municipal. En el darrer Ple l’alcalde es va comprometre a anar parlant amb les empreses de telefonia perquè vagin fent el canvi d’ubicació i deixant el Dipòsit de Can Costa, que va ser declarat be d’interès local, sense antenes.

Monotoritzar les radiacions

D’altra banda val a dir que Taradell és una de les poblacions escollides per fer un seguiment de la radiació de les antenes en directe mitjançant Internet. La iniciativa és de la Generalitat, del Departament de Governació, i es pot consultar aquí.

Ara ja fa un mes que funciona i el primer informe que hi ha penjat indica que les radiacions estan molt per sota del màxim permès. La monotorització té un sistema que avisaria de seguida en cas de que hi hagués una situació d’alarma.


1600-h/antenes.jpg”>

Per accedir a la web de la monotorització cal anar a http://www.gencat.cat/societatdelainformacio després s’ha d’anar a telefonia mòbil al menu de l’esquerra i dins d’aquest a sistema de monitoritzacio de radiofrequencies (SMRF) i llavors ja a la pàgina central a Sistema de control de les emissions de telefonia mòbil i seleccionar el municipi a consultar.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments