Inici Actualitat Troben dos fòssils d’un sireni de fa 40 milions d’anys a La...

Troben dos fòssils d’un sireni de fa 40 milions d’anys a La Roca

0
COMPARTIR
Foto: Ajuntament de Taradell

Al gener d’aquest 2024 la taradellenca Laia Romaní va trobar unes restes fòssils d’un sireni a la zona de l’Hostalet del Bou, a La Roca. Arran d’aquesta troballa, es va informar a l’Ajuntament de Taradell, que va fer les gestions perquè l’arqueòleg territorial, Albert Pratdesaba, i el paleontòleg del Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic del Departament de Cultura de la Generalitat, Jaume Miquel Oró, fessin la primera inspecció, acompanyats de la regidora de Patrimoni de l’Ajuntament de Taradell, Míriam Martínez.

Estat inicial de la costella.

La setmana passada es va procedir a l’extracció de les restes fòssils per a la seva preservació. En concret, són una cosetell i una mandíbula d’un animal pertanyent a l’ordre dels sirenis que va viure al mar tropical de l’Eocè, a l’actual Catalunya Central, ara fa entre 48 i 37 milions d’anys.

La mandíbula ja extreta, al laborator

La intervenció va tenir un caràcter d’urgència pel lloc on es trobava, ja que és un indret on hi poden passar per sobre vehicles i persones, per la qual cosa la degradació podria arribar a ser evident, raó per la qual es van realitzar els tràmits corresponents. L’extracció va ser dirigida pel paleontòleg Lluís Checa Soler de l’empresa CatArqueòlegs, SL.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments