Inici Actualitat Un total de 5.216 taradellencs i taradellenques poden votar en les eleccions...

Un total de 5.216 taradellencs i taradellenques poden votar en les eleccions catalanes del 12 de maig de 2024

0
COMPARTIR

Aquest diumenge hi ha eleccions catalanes per decidir la composició del Parlament de Catalunya. Un total de 5.216 taradellencs i taradellenques estan convocats a les urnes. Són 217 votants més que a les últimes eleccions catalanes, que van tenir lloc al 14 de febrer de 2021. Hi ha 111 taradellencs, que resideixen a l’estranger i que tenen dret a vot perquè estan inscrits al Cens Electoral de Residents Absents a l’Estranger (CERA).

Per tant, a Taradell podrien votar físicament 5.105 taradellencs i taradellenques. D’aquests, alguns ja poden haver demanat votar per correu per si diumenge no poden fer-ho físicament. De moment, no tenim confirmació de quina participació hi ha hagut a través del vot per correu. En les últimes eleccions catalanes es van emetre 365 vots per correu a Taradell. Diumenge informarem d’aquesta dada en aquestes eleccions catalanes 2024.

Com és habitual el punt de votació serà al Centre cultural Costa i Font. Les urnes estaran obertes de les 9 del matí a les 8 del vespre i hi haurà 8 meses. Taradell.com farà un seguiment exhaustiu de tota la jornada electoral amb dades de participació, incidències i resultats al vespre.

Recordem anteriors eleccions

En els comicis del febrer de 2021, el triomf va ser per Junts per Catalunya, que va recollir el 47,91% dels vots emesos a Taradell. En segona posició, ERC amb el 23,41% i en tercera, la CUP amb el 10,84% dels vots. A sota podeu veure la gràfica que vam publicar.

 

Incògnita amb la participació

En les eleccions catalanes del 2021 la pandèmia va marcar el vot i va fer baixar la participació. Aquell dia va ploure i hi va haver moltes mesures i protocols antiCovid a l’hora de votar, cosa que podria explicar també la baixa participació. De fet, la participació en unes eleccions al Parlament de Catalunya al 2021 va ser la més baixa registrada a Taradell, amb un 64,59% (3.229 votants). Aquest diumenge la participació tornarà a ser una incògnita, tenint en compte el context de desmobilització del sector independentista d’ençà del referèndum del 20177. Precisament, el rècord de participació a Taradell es va produir en les eleccions catalanes de 2017 amb un 88,58% de votants.

Aquí teniu els percentatges de participació en eleccions catalanes a Taradell en els darrers anys:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments