Inici Actualitat Així és es veu afectada la recollida d’escombraries a Taradell per la...

Així és es veu afectada la recollida d’escombraries a Taradell per la vaga indefinida de part dels treballadors de La Mancomunitat La Plana

0
COMPARTIR

La secció sindical d’UGT, una de les tres amb representació a la Mancomunitat La Plana ha convocat una vaga indefinida que es farà efectiva a partir de la mitjanit d’aquest divendres (quan tècnicament ja és dissabte 20 d’abril). Els altres dos  sindicats amb representació a la Mancomunitat, Comissions Obreres i Intersindical no hi donen suport.

A Taradell aquesta vaga afectarà amb la recollida selectiva de dos dies concrets en els quals no es prestarà el servei: el diumenge (quan es recull el material reciclable) i el dimarts (quan es recull el rebuig). Això vol dir que, de moment, en aquests dos dies no hi haurà recollida.

En la resta de dies hi haurà serveis mínims. Per tant, avui divendres sí que hi haurà recollida de matèria orgànica en base als serveis mínims. També hi haurà serveis mínims de recollida els dilluns, dimecres i dijous. Podeu consultar l’apartat web de l’Ajuntament de Taradell.

TORN DE NIT
Nucli i Urbanització La Roca
Dv.19 Orgànica
Dg.21 Reciclable No
Dl.22 Orgànica
Dt.23 Rebuig No
Dc.24 Orgànica
Dj.25 Reciclable

 

TORN DE DIA
La Madriguera, PI El Vivet, Mont-rodon i Goitallops
Ds.20 Orgànica
Dl.22 Reciclable No
Dt.23 Orgànica
Dc.24 Rebuig No
Dj.25 Orgànica

 

Tot i això, aquest dijous a la nit a Taradell en alguns punts no s’ha recollit el material reciclable. Segons sembla, els treballadors unilateralment s’han avançat a la convocatòria de vaga i han decidit prestar només la meitat del servei. Per tant, molts carrers i zones de Taradell s’han llevat amb les escombraries de reciclable sense recollir.

L’Ajuntament de Taradell ha informat que es vetllarà perquè els serveis mínims estiguin preservats i en farà un seguiment. També hi ha previst reforçar les tasques de la Brigada Municipal per minimitzar els efectes de la vaga. Pel que fa als serveis mínims, des de l’Ajuntament s’explica que s’ha prioritzat no deixar de recollir la fracció de matèria orgànica, ja que és la menys higiènica per les olors i lixiviats que desprèn. I s’ha estipulat la recollida dels reciclables un cop a la setmana (en comptes dels dos habituals) pel seu volum. La fracció rebuig no es recollirà, tenint en compte que és la que es genera menys quantitat.

Mentre duri la situació excepcional la Mancomunitat demana la col·laboració de la ciutadania i demana:

  • Guardar les fraccions dels materials reciclables i de la resta (cubell beix amb xip del porta a porta) a casa durant la situació excepcional.  
  • Quan no sigui possible, utilitzar l’àrea d’emergència de residus separant los correctament i utilitzant l’app específica per accedir-hi.  

La Mancomunitat espera que la situació excepcional tingui una mínima afectació. Les negociacions amb UGT es van reprendre el dimecres a la seu del Departament de Treball, però de moment no hi ha cap acord.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments