Inici Actualitat Avui 1 de març comença la recollida porta a porta amb els...

Avui 1 de març comença la recollida porta a porta amb els nous cubells al centre del poble

0
COMPARTIR

Avui divendres 1 de març de 2024 comença oficialment la recollida de residus porta a porta amb els nous cubells amb xip al centre de Taradell. Això vol dir que només es recolliran les escombraries si s’han tret amb els nous cubells que s’han anat repartint en les darreres setmanes i que substitueixen els antics cubells.

Així, tot el terme municipal ja funcionarà amb els mateixos cubells. Els barris de la Madriguera i Mont-rodon i les urbanitzacions La Roca i Goitallops van ser els primers en posar-ho en pràctica des de l’1 de novembre de 2023.

Com funciona el sistema de recollida amb cubells amb xip?

Els nous cubells porten un xip incorporat que permet identificar les vegades que es treuen residus al carrer per habitatge. Per aquest motiu és imprescindible treure sempre les deixalles al carrer amb el cubell amb xip.  

Hi ha un nou cubell marró amb xip de 25 litres de capacitat  que serveix per treure la matèria orgànica i que substitueix l’utilitzat fins ara.

Com a novetat hi ha un nou cubell amb xip de color beix, de 40 litres de  capacitat, per treure els materials reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) i la resta (rebuig). En el cas dels reciclables, que inclou els envasos lleugers, el paper i el cartró, si no caben dins del cubell beix degut al seu volum es poden deixar al costat del mateix cubell. Ara bé, no es recolliran deixalles si no hi ha cap cubell.  

Els bolquers es poden treure cada dia, amb una bossa a part i acompanyats d’un cubell amb xip en cas que no es tregui cap altra fracció.

Les restes vegetals s’han de dipositar al contenidor de 120 o 240 litres amb xip. Si en teniu sense xip, cal avisar a la Mancomunitat La Plana trucant al 93 812 41 67 ext. 5 perquè vinguin a instal·lar-vos el xip al vostre contenidor.

Qui no tingui encara els cubells, ha d’anar a buscar-los a la deixalleria municipal.

La mesura es fa per millorar la recollida de residus porta a porta que a Taradell va començar el 2005 i, sobretot, per implantar a curt termini sistemes de pagament per generació i/o participació.

El nou sistema de cubells amb xip permet millorar l’eficiència de la recollida perquè permet saber la freqüència amb què es treuen els residus al carrer i la quantitat, i agilitza la resolució d’incidències en cas que n’hi hagi (és a dir, qui ho fa malament o no ho fa mai perquè ho llenci a alguna paperera o ho porta a d’altres municipis). 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments