Inici Actualitat Taradell celebra aquest cap de setmana la 47a edició de la Fira...

Taradell celebra aquest cap de setmana la 47a edició de la Fira de Santa Llúcia

0
COMPARTIR

Una de les fires més emblemàtiques de Taradell arriba aquest cap de setmana. Serà la 47a edició de la Fira de Santa Llúcia, amb diumenge com a dia central, però activitats des d’aquest divendres.

Així, el divendres tindrà lloc la 10a Nit de Santa Llúcia amb un recital de poesia, organitzat pels Amics de Santa Llúcia. A les 9 de la nit actuarà a la Capella de Santa Llúcia la violoncel·lista Anna Galàn.

El dissabte a la nit, com ja és tradicional en els darrers anys, es faran els tradicionals focs de gala, recuperant una tradició dels segles XVI i XVII al voltant de l’ermita. En aquest cas Els nois del Rostoll posarà la música per ambientar les ballades al voltant del foc. Serà a 2/4 de 9 del vespre amb coca, cava i ratafia per als presents.

El diumenge serà el dia central de la Fira de Santa Llúcia. Des de les 10 del matí hi haruà paradetes d’artesans i firaires al voltant de la Capella. Com és tradicional, a 2/4 d’11 a l’interior de la capella s’hi celebrarà la missa on es podrà adquirir el ramet de la sort. Durant tot el dia també hi haurà jocs tradicionals de Guixot de 8. A la tarda, a partir de les 5, arribarà el Patge reial per recollir les cartes dels desitjos de la mainada. Aquest any estarà ubicat a La Plaça i no a la Plaça de les Eres.

Ja a les 6 començarà a servir-se el berenar popular a base de torrades i botifarra a la Plaça d’en Gili, que servirà la Colla Jove de Geganters i Grallers.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments