Inici Actualitat Mor el taradellenc, Tati Furriols, fundador de la Fundació Doctor Trueta i...

Mor el taradellenc, Tati Furriols, fundador de la Fundació Doctor Trueta i activista per la independència

0
COMPARTIR

Aquest dissabte 4 de novembre ha mort Carles Furriols, més conegut com a ‘Tati’, a l’edat de 68 anys. El metge i activista taradellenc conegut per ser el fundador de la Fundació Humanitària Doctor Trueta, també ha estat un defensor dels drets i llibertats de Catalunya.

Multitud de personalitats i insitucions del país han fet sentir el seu condol. Fins i tot el president Carles Puigdemont, a través de les xarxes socials:

L’any 2019 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2019, que atorga el Govern català. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. Ho va fer per la seva tasca al capdavant de la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta, creada el 1993, que fomenta la creació d’empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables socialment a partir de la recollida selectiva de medicaments i material sanitari que durant molts anys es van enviar al tercer món. També havia col·laborat amb Metges sense Fronteres i va ser cooperant a El Salvador, Haití i a la guerra d’Angola, com a especialista en medicina tropical.

Tati Furriols vivia a Taradell, on ha estat sempre vinculat. El 2021 va ser el pregoner de la Festa dels Tonis de Taradell, on precisament va recordar la seva infància taradellenca i va reivindicar la preservació de les tradicions i la cultura popular dient que “sense el coneixement i el reconeixement del nostre passat no caminarem cap a un futur ben consolidat“.

Foto: ACN

Durant l’abril del 2022 va iniciar una vaga de fam durant uns dies, juntament amb el balear Jaume Sastre, per defensar el català com a llengua vehicular a l’escola per protestar per la modificació de la Llei de política lingüística. A nivell polític, es va vincular a Junts per Catalunya, ja que a les elecions catalanes del febrer de 201 va ocupar el lloc 73 de la llista electoral de la formació independentista a la demarcació de Barcelona. I ha estat un fervent defensor de la independència, vinculat al Consell de la República, i a moltes insitucions i moviments de lluita catalanista.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments