Inici Actualitat Crítica literària: ‘Gossos salvatges’ de Georgina Dalmau

Crítica literària: ‘Gossos salvatges’ de Georgina Dalmau

0
COMPARTIR

Títol: Gossos salvatges

Autor: Georgina Dalmau (Sant Andreu de Llavaneres, 1983)

Editorial: Fanbooks

Any: 2022

Pàgines: 136

Llengua: català

Preu: 11,95 €

Sinopsi: Un grup d’adolescents sobreviuen com poden en un món destruït per la crisi global, les bandes criminals i l’escassetat d’aliments enmig de les runes i de mil perills mortals que els assetgen a cada cantonada. En aquest escenari, la Duna es retroba amb el seu germà bessó, a qui creia mort des de feia molts anys. Però el noi viu amb una violenta banda d’assassins.

Crítica literària (Núria Martínez): Gossos salvatges’ ens porta a un món on ja no existeix res del que avui forma part de la nostra quotidianitat. La crisi global ha acabat amb el món que coneixem, ja no hi ha electricitat, ni internet, ni calefacció i els aliments són cada com més escassos.

La Duna que des de molt petita volta sola per aquest món tan poc acollidor, troba una nova família al costat de la Llum, en Jan i la Tana. Els quatre joves, que formen una veritable família, viuen en un perill constant que els fa estar en alerta màxima i no parar gaire temps al mateix lloc. Trobar un habitatge amb mínimes condicions és quasi un miratge. Aquesta és l’única vida que coneix la Duna, qui només recorda els temps passats a través del diari de la seva mare i en les seves línies, que ja se sap de memòria, intenta trobar una explicació lògica a la mort de la seva família.

La Duna tenia un germà bessó, en Roc, a qui creia mort i enterrat al costat dels seus pares, però el dia que es retroben tot canvia per la jove i els seus companys.

Com va poder sobreviure? Per què mai ha intentat trobar-la? Són algunes de les moltes preguntes que es fa la Duna.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments