Inici Actualitat Crítica literària: ‘La filla del vent’ de Jordi Agut

Crítica literària: ‘La filla del vent’ de Jordi Agut

0
COMPARTIR

Títol: La filla del vent

Autor: Jordi Agut (Valls de Torroella, 1975)

Editorial: Pagès editors

Any: 2022

Pàgines: 452

Llengua: català

Preu: 23,00 €

Sinopsi: París, juliol de 2021. Un perillós terrorista internacional es desperta després de tres anys en coma i revela que els Jocs Olímpics de Tòquio, que han començat aquell mateix dia, corren perill. Només demana una cosa: poder-ho explicar tot a l’agent George Mitchell. Comencen setze dies no de glòria, sinó d’incerteses i mort. Un recorregut simultani per quatre països i tres continents, amb el dopatge com a rerefons, traurà a la llum tota la veritat i desencadenarà el final de la trama que ja va colpejar l’Eurocopa del 2016 i el Mundial de futbol del 2018.

Crítica literària (Núria Martínez): Per fi he pogut llegir el final de la trilogia dedicada al món de l’esport que ha escrit en Jordi Agut.

Les dues primeres ‘L’últim defensa’ i ‘Línia de quatre’ estàvem centrades al món del futbol i tocaven temes tan espinosos com les apostes il·legals i la corrupció dins la FIFA.

A ‘La filla del vent’ el ventall d’esports s’amplia i en Jordi ens porta fins a les Olimpíades de Tòquio i la trama se centra en el dopatge dels esportistes.

Agut ens fa viatjar per tres continents: Àsia, Europa i Amèrica, en aquest cas a l’Amèrica del nord. Tots els capítols venen encapçalats pel lloc i fus horari on ens trobem i amb el fus horari de les diferents ciutats i horaris que, d’una manera o altra, intervindran. De manera que el lector sempre sap on és i per on es mourà.

Ens retrobem amb els mateixos protagonistes, encapçalats per l’agent de l’MI6, en George Mitchell que a les dues anteriors i veiem com ha evolucionat la seva vida privada i professional. Aquest cop la família d’en Mitchell tindrà molt més paper en la trama.

Aquest cop les píndoles que en Jordi ens col·loca a l’inici de cada capítol —com també en les dues entregues anteriors, només que aleshores se centraven en el món del futbol—, serveixen per explicar-nos els fàrmacs o components dopant que trobem al llarg de la trama.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments