Inici Actualitat Dària Serrarols és la pubilla de Taradell 2023 en un acte on...

Dària Serrarols és la pubilla de Taradell 2023 en un acte on el pregoner Francesc Codina reivindica la llengua catalana

0
COMPARTIR

Taradell va celebrar aquest diumenge a la nit l’acte més institucional i tradicional d’inici de la Festa Major d’estiu. El pregó i l’elecció de la nova pubilla 2023 es van fer als jardins de can Costa, en un ambient molt calorós i amb una gran afluència de públic.

Un dels moments més esperats va ser conèixer la nova pubilla de Taradell 2023. Es tracta de Dària Serrarols Soldevila, vinculada amb l’Esbart dansaire Sant Genís i curiosament germana del nou regidor de Festes, Adrià Serrarols. La Dària substitueix en el càrrec de pubilla a Txell Alcubierre i va destacar que havia sabut que seria pubilla aquest mateix diumenge, ja que havia avisat al seu germà que si era escollida no volia saber-ho amb dies d’antelació pels nervis i no saber dissimular.

L’acte també va comptar amb l’altre moment especial, la lectura del pregó de Festa Major. Enguany va anar a càrrec del vigatà Francesc Codina, exdegà de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVIC-UCC (2010-2014) i amb branca paterna a Taradell. De fet, en el seu pregó va recordar els anys d’infantesa quan la seva família tenia una casa al poble i hi venia els estius i els caps de setmana. Entre records alegres i descobriments de paisatges, món rural i jocs “en contrast amb l’ambient vigatà fosc i tancat”, va reivindicar la llengua catalana en tot el seu discurs. De fet va recordar que la descoberta del paisatge també era una descoberta de paraules noves i que Taradell “ens han reforçat dos components bàsics de la identitat personal i col·lectiva: la llengua i el lloc”. En el seu pregó, Francesc Codina va reivindicar la llengua catalana com un element per fomentar la integració dels nouvinguts.

L’acte també va comptar amb el tradicional brindis de Festa Major que va fer l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, que en el seu discurs va destacar aquests dies com a “dies de retrobament i d’alegria”. Va palrar de mantenir una actitud positiva, abandonant queixes i mal humor i perserverant per aconseguir avançar en la reducció de desigualtats i el bon veïnatge.

L’acte va comptar amb la participació de l’Esbart dansaire Sant Genís que va interpretar diverses danses tradicionals. També hi va haver l’actuació en directe de la Cobla Lluïsos i la presència dels gegants de Taradell que van acompanyar la comitiva des de l’Ajuntament fins a Can Costa.

Podeu veure més imatges de l’acte, clicant a la imatge de sota.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments