Inici Actualitat Tot a punt per viure el 24 d’agost la 7a edició de...

Tot a punt per viure el 24 d’agost la 7a edició de l’Envelat de la Plaça de les Eres

0
COMPARTIR

Ja s’acosta i el proper 24 d’agost de 2023 està previst celebrar el popular Envelat de la Plaça de les Eres, amb motiu de la Festa Major d’estiu de Taradell. Com és habitual tindrà lloc a la Plaça de les Eres, al centre del poble, amb la voluntat de ser un punt de trobada per grans i petits, gaudir de la festa major, l’aire lliure, la música i el bon ambient. Sense oblidar la vessant solidària que acompanya la iniciativa des del primer any que es va fer.

Si es pot, es farà donació solidària per lluitar contra el càncer infantil

Com ens comprometem cada any, si l’activitat genera algun benefici, farem una donació solidària. Cal remarcar que l’Envelat basa la seva organització en el fet de ser el màxim autosuficients. L’organització no rep cap tipus de subvenció pública. Totes les actuacions musicals, l’apartat tècnic, les begudes, entrepans, botifarres, tiquets, material divers… es paga a través de la venda de tiquets i begudes. L’Ajuntament col·labora en uns aspectes molt concrets i puntuals que fan referència a la logística de la mobilitat, la cessió de taules i cadires, i el lloguer de les bombetes que il·luminen la plaça i els lavabos bioquímics i l’ambulància.

Tot i la dificultat de cobrir despeses, la gran participació i implicació de la gent de Taradell ha fet que cada any haguem pogut cobrir-les i poder arribar a fer una donació econòmica a un projecte solidari. Aquest any, tal i com ja vam anunciar, si és possible farem la donació a la investigació per prevenir i lluitar contra el càncer infantil. Per tant, amb la venda de begudes i entrepans de botifarra, juntament amb la rifa, s’aconseguiran els diners per fer viable l’Envelat i aportar un granet de sorra a un projecte d’investigació. En sis edicions celebrades ja hem fet donació de 8.000 euros a entitats com Osona contra el Càncer, Sant Tomàs, Osonament, la campanya Arnau 97 (en dues ocasions) i l’Associació espanyola Distròfia Muscular Facioescapulohumeral (FSHD).

Actuacions de la 7a edició

L’Envelat de la Plaça de les Eres 2023 començarà a les 7 de la tarda. L’Ajuntament de Taradell ha programat l’espectacle infantil ‘Peti qui peti’ de la companyia Ambaukats i aprofitarà tota la logística ja preparada per a l’Envelat per fer-ho a la Plaça de les Eres. D’aquesta manera, l’ambient començarà més d’hora que mai.

Això significa que al voltant de les 8 del vespre ja es podrà sopar a base d’entrepans de botifarra de l’Envelat (recordeu que es venen tiquets anticipats). Un cop acabat l’espectacle infantil, cap a les 9-quarts de 10 a la glorieta de la Plaça hi haurà la primera actuació musical. Anirà a càrrec del grup taradellenc Tocats que faran versions conegudes per començar a ambientar.

A l’acabar l’actuació, cap a quarts d’11 aproximadament, hi haurà una part per a la rifa de diversos obsequis. Recordem que els que comprin tiquets anticipats tindran una tira de rifa gratuïta per optar als premis. Després hi haurà el plat principal amb un concert de versions. Aquest 2023 comptarem amb la proposta del grup The Covers Band amb una llarga trajectòria i un repertori musical molt variat d’èxits musicals dels anys 80, 90 i 2000. La nit es tancarà amb més música i la discomòbil popular.

Compra anticipada de tiquets

L’Envelat proposa un sopar popular a base d’entrepà de botifarra, que ajuda a costejar les despeses de tota la logística i les actuacions. Un any més oferirem l’opció de comprar tiquets anticipats per facilitar el servei i estalviar cues. Cal destacar que el nombre de tiquets és limitat i es vendran fins a exhaurir existències. El tiquet inclou beguda (aigua, refresc o cervesa), entrepà, tira de rifa i petit obsequi. El preu del tiquet anticipat és de 6 euros. Recomanem que la gent es porti got reutilitzable. Qui no en porti l’haurà de comprar a la barra per 1 euro extra (aquest any no es retornarà l’euro per got retornat).

Ara mateix per temes de vacances, els tiquets es poden adquirir a la Carnisseria can Muntal, Rosa Moda, Carnisseria Codina, Carnisseria Mascarell, Carnisseria Ca l’Esther, Ferreteria Vivet i Ètica. També se’n vendran de forma anticipada durant la 10a Cronodipòsit el proper 22 d’agost i el mateix 24 d’agost fins a les 7 de la tarda a la Plaça de les Eres, si no s’han exhaurit abans. Els tiquets anticipats són limitats i quan s’hagin exhaurit només es podrà adquirir el tiquet d’entrepà. Amb la compra d’un tiquet anticipat, a banda de tenir un preu més econòmic, també es donarà una tira gratuïta per a la rifa, que sortejarà diferents regals, gràcies a la col·laboració de diversos establiments i empreses taradellenques.

Com és habitual també vetllarem per les necessitats dels celíacs. Però ens aniria bé que ens ho féssiu saber via xarxes socials o a taradellbloc@gmail.com per tenir una previsió i comprar pa per a celíacs. Enguany, els entrepans i la botifarra seran servits per Forn Riera, Forn Sant Sebastià i Forn Mont-rodon, i la Carnisseria Can Muntal, Carnisseria Codina, Carnisseria Ca l’Esther i Embotits Cassany. La voluntat és que tot el que s’ha de comprar per l’Envelat s’adquireixi en establiments de Taradell per fer més poble i es van alternant les carnisseries cada any. També tornarem a oferir l’Enveladillo, el ‘xupito’ de l’Envelat.

L’Envelat està organitzat per Taradell.com, amb la feina i voluntariat d’un munt de persones, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Taradell i Protecció Civil.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments