Inici Actualitat Taradell.com farà un seguiment de les eleccions espanyoles 2023

Taradell.com farà un seguiment de les eleccions espanyoles 2023

0
COMPARTIR

Aquest diumenge 23 de juliol de 2023 els taradellencs i taradellenques estan convocats a votar a les eleccions generals espanyoles. Es vota al Congrés i Senat. Les últimes eleccions espanyoles es van celebrar el 10 de novembre de 2019. Un total de 5.075 persones tenen dret a vot. Són 150 votants més que a les últimes eleccions espanyoles.

Com és habitual en totes les votacions que es fan a Taradell, aquesta web farà un ampli seguiment a les eleccions. Durant tot el dia s’anirà informant de com evoluciona la jornada i es donaran dades de participació comparades amb altres eleccions espanyoles. A Taradell el col·legi electoral estarà ubicat al Centre cultural Costa i Font i constarà de vuit meses. Obrirà les portes de les 9 del matí a les 8 del vespre. Cal recordar que es vota al Congrés i també al Senat i, per tant, hi ha dues paperetes diferents.

En les últimes eleccions espanyoles del 10 de novembre de 2019, el triomf va ser per JxCAT amb el 35,18% dels vots i només una diferència de 151 vots respecte a la segona força més votada, ERC amb el 31,23% (en les d’abril havia guanyat ERC per primer cop en unes eleccions espanyoles a Taradell amb el 42,22% de vots, seguit per Junts per Catalunya amb el 31,43%). El PSC va ser la tercera força amb el 7,44%. La CUP, que es presentava per primer cop, va obtenir el 15,37%, seguit del PSC amb el 5,65%, En Comú Podem (5,52%), el PP (1,88%) i Vox (1,65%). Ciutadans va obtenir només el 1,18% de vots.

Pel que fa a la participació registrada a Taradell, al 2019 va ser del 77,56%, per sota de les primeres eleccions del mateix any (28 d’abril) que havien estat del 82,44%.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments