Inici Actualitat La vinya i les postres ‘Mos(T)’ de Taradell protagonistes de les Jornades...

La vinya i les postres ‘Mos(T)’ de Taradell protagonistes de les Jornades de Patrimoni 2023

0
COMPARTIR

Les Jornades de Patrimoni de Taradell cada vegada tenen més seguiment. Almenys s’ha pogut percebre aquest cap de setmana amb els actes centrals de l’edició 2023, que han comptat amb dos sopars a l’aire lliure i música en directe. Aquest any les Jornades de Patrimoni estaven dedicades a la vinya i a descobrir la seva relació històrica amb Taradell.

Divendres a la tarda a la Vinya d’en Pallassa es va inaugurar el mural ‘Soc rural’ que ha guanyat la 2a edició del concurs d’art mural de Taradell i que ha estat obra de Sergi Bastida. Aquest mural decora una de les parets que donen a la ronda de ponent del municipi i on molts taradellencs havien passat moltes tardes quan la zona era simplement bosc. El mateix divendres es va fer una caminada amb tast de vins, pels voltants de Taradell, i amb les explicacions de l’enòloga Yolanda Carazo, que va acabar a la Masia Vilarasa, celler taradellenc i el primer en recuperar-se a Osona. A la nit, el sopar de tapes a la Plaça va tenir molt èxit, on es van poder degustar fins a sis tapes de diferents restauradors de Taradell i que va culminar amb el concert de versions de Ruc’n’Roll.

El dissabte hi va haver moltes activitats. Al matí, centrades a la Plaça, on hi havia una petita mostra d’oficis antics, que va estar amenitzada amb actuacions musicals en directe i una exhibició de com es feia batuda de blat a pota a càrrec dels Tonis de Taradell. També hi havia una exposició d’art a l’antic can Tuneu i i una exposició de pintures realitzades amb vi, a càrrec de l’artista Maria Boladeres, a can Pallàs. Al llarg de tot el matí, desenes d’amants i aficionats al dibuix van participar a la 3a edició de la trobada d’urban sketchers sota el nom ‘Taradell Dibuixa’.

A la tarda a la Font Gran es va fer un Taller d’elaboració de vi amb aromàtiques a càrrec de Dayli Remuiñan d’Al Natural. Més tard, a la Plaça la Coral Arpa i Som Dones van intepretar quatre cançons tradicionals relacionades amb la vinya i el vi i es van ballar sardanes. També es va fer una demostració de la tècnica de pintar amb vi, a càrrec de Maria Boladeres i una cercavila de gegants i ball de bastons que arribarà fins a la Plaça de les Eres. Allà, abans del sopar de patrimoni, es va fer la presentació oficial de les postres de Taradell. Amb el nom de ‘Mos(T)‘, la proposta ha estat elaborada per quatre pastissers del municipi. El sopar de Patrimoni va ser tot un èxit amb unes 300 persones guadint de la fresca a la Plaça de les Eres, i que va tenir el colofó del concert de Miquel del Roig, que va ser molt seguit.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments