Inici Actualitat Novetats literàries del mes de juliol de 2023 de la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de juliol de 2023 de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de juliol de 2023. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres | Irene Solà

Barcelona: Editorial Anagrama, 2023

Sinopsi: Amagat entre muntanyes acinglerades i desavintents, en algun lloc remot de les Guilleries transitat per caçadors de llops, bandolers, emboscats, carlins, sortilleres, maquis, pilots de ral·lis, fantasmes i dimonis, el mas Clavell s’agafa a terra com una paparra. És una casa, sobretot, habitada per dones, on un sol dia conté segles de records.

 

Triomfador | Joan Jordi Miralles

Barcelona: Editorial Males Herbes, 2023

SinopsiL’Ulisses té 13 anys i acaba de fitxar pel Barça, així que s’instal·la a La Masia, on espera poder assolir el somni de convertir-se en jugador professional. A partir d’aquest moment, la il·lusió de la seva vida es transforma en un malson.

 

El viento conoce mi nombre | Isabel Allende

Barcelona: Plaza y Janés, 2023

SinopsiViena, 1938. Samuel Adler és un nen jueu de sis anys el pare del qual desapareix durant la Nit dels Cristalls Trencats, en què la seva família ho perd tot. La seva mare aconsegueix una plaça en un tren que el portarà des de l’Àustria nazi fins a Anglaterra. Samuel emprèn una nova etapa amb el seu violí fidel i amb el pes de la soledat i la incertesa, que l’acompanyaran sempre. Arizona, 2019. Vuit dècades més tard, Anita Díaz, de set anys, puja amb la seva mare a bord d’un altre tren per escapar-se d’un perill imminent a El Salvador i exiliar-se als Estats Units

Com (no) vaig escriure la nostra història | Elísabet Benavent

Barcelona: Rosa dels Vents, 2023

Sinopsi: L’Elsa Benavides és una escriptora d’èxit amb una crisi creativa i una obsessió: matar el personatge que la va catapultar a l’èxit. Però la solució als seus problemes no passa per electrocutar la Valentina amb un mòbil a la banyera. És la punta de l’iceberg d’una ferida més profunda. Decidida a fugir per tornar a abraçar l’escriptura, coneix en Darío, un músic nouvingut de París que, a més, és el seu veí. Comença així una nova història en la qual l’Elsa és la protagonista. Serà capaç d’explicar-ho tot?

De vuelta a casa | Kate Morton

Barcelona: Suma de letras, 2023

SinopsiNit de Nadal de 1959, Alts d’Adelaida, Austràlia. Al final d’un dia calorós, als voltants de la mansió de la família Turner, un repartidor fa un descobriment esgarrifós. Comença una investigació policial i el petit poble de Tambilla es veu sacsejat per un dels casos d’assassinat més desconcertants i dolorosos de la història d’Austràlia del Sud. Seixanta anys més tard i després d’haver perdut la feina al diari, Jess rep una trucada inesperada per la qual decideix abandonar Londres i tornar a Sydney. La seva àvia Nora, amb qui es va criar, ha patit una caiguda i està ingressada. El record de la seva estimada àvia contrasta amb la realitat en trobar una dona fràgil i desconcertada.

Seré el teu mirall | Lluís-Anton Baulenas

Barcelona: Editorial Comanegra, 2023

SinopsiBarcelona, 2003. En Jaume Pedrol és un professor de literatura retirat abans d’hora i de mala manera. Després de perdre un amic i una orella amb pocs dies de marge, ho deixa tot i acaba treballant en un bar de mala mort del Raval. Allà, per atzar, li salva la pell a un personatge tèrbol que està ficat en una teranyina de negocis corruptes. Com a «agraïment», aquest home li ofereix una feina en una immobiliària fantasma que es dedica a blanquejar diners de grans fortunes. En Jaume accepta l’oferta, i allà topa amb en Vallès, un arquitecte milionari obsedit en comprar una colla de remuntes aberrants que afecten edificis històrics de la ciutat. Vol enderrocar-les, esborrar-les del mapa, i en Jaume s’haurà de barallar amb aquest caprici. Tots dos, com la mateixa ciutat, intenten redimir-se dels pecats del passat, i això no és fàcil.

Todas las piezas rotas | John Boyne

Barcelona: Salamandra, 2023

SinopsiQuan Bruno va decidir acompanyar el seu amic Shmuel a la cambra de gas, què va passar amb la seva germana, Gretel, i els seus pares? La família va sobreviure a la guerra i els estralls del nazisme? Gretel Fernsby és ara una dona gran de 91 anys que viu còmodament en un apartament en una de les zones més acomodades de Londres. Quan una jove família es muda al pis de baix, Gretel no pot evitar fer amistat amb Henry, el fill petit de la parella.

L’home que perseguia estels fugaços | Francesc Martí Pigrau

Figueres: Brau edicions, 2023

SinopsiFinals del segle XX. El Ferran, economista de prop de cinquanta anys, s’assabenta pel diari que un amic de joventut, l’Eudald Serramont, líder estudiantil i marxista radical, que amb el temps va arribar a ser diputat al Parlament de Catalunya, ha mort en un accident de moto. La notícia el trasbalsa i el porta a recordar els moments compartits. Obsessionat amb la mort del seu amic, el Ferran decideix indagar en la vida de l’Eudald a partir del moment que es van distanciar, afigurar-se què el va portar a aquell tràgic final i escriure’n un relat.

La hija ejemplar | Federico Axat

Barcelona: Ediciones Destino, 2022

Sinopsi“Ara sé que la maldat s’amaga on menys ho esperes, i que els llocs on et creies més segura poden resultar els més perillosos.” Això és l’última cosa que va escriure Sophia al seu diari abans de desaparèixer, ja fa gairebé un any. Des d’aleshores ningú no en sap res, encara que les proves apunten que es va treure la vida llançant-se d’un pont i que el fet està relacionat amb un vídeo escabrós que es va viralitzar a l’institut.

Atlas: la historia de Pa Salt | Lucinda Riley, Harry Whittaker

Barcelona: Plaza & Janés, 2023

Sinopsi1928, París. Un noi és trobat moments abans de la seva mort i acollit per una afectuosa família. Dolç, precoç i ple de talent, el nen floreix a la seva nova llar i la família li mostra una vida que no havia cregut possible, però es nega a dir una paraula sobre qui és realment. Creix i es converteix en un home, enamorant-se i prenent classes al prestigiós Conservatoire de Paris, gairebé és a prop d’oblidar el terror del seu passat o la promesa que ha jurat mantenir. Però per tot Europa el mal s’està despertant i ningú no es pot sentir del tot segur, al seu cor sap que s’acosta el moment en què haurà de tornar a fugir. Abarcant tota una vida d’amor i pèrdua, i travessant fronteres i oceans, Atles: la història de Pa Salt porta la sèrie Las Siete Hermanas al seu enlluernador i inoblidable desenllaç.

Els meus dies a la llibreria Morisaki | Satoshi Yagisawa

Barcelona: Navona, 2023

SinopsiPerduda enmig de Jinbō-chō, el barri de les llibreries i editorials de Tòquio, hi ha la petita llibreria Morisaki, regentada per la família de Takako durant tres generacions. Takako, en canvi, es troba en una espiral de caos i depressió. L’oferta del seu oncle, que necessita ajuda a la llibreria, no pot arribar en un moment millor per capgirar completament la seva vida. De sobte, Takako, que no ha estat mai una gran lectora, viu envoltada de llibres i discuteix amb entusiasme sobre literatura, alhora que descobreix una nova passió.

La vida per dins | Laura Fabregat

Barcelona: Univers, 2023

SinopsiLa Nur és una nena de nou anys que té una veu interna que la domina i li dicta el seu comportament vers als altres i ella mateixa. Marcada per una mare despòtica que no se l’estima i un pare malalt crònic i feble, la Nur cada cop se sent més allunyada de la realitat i de les persones que l’habiten.  Quan va creixent i es va fent adulta, la gent que sempre l’havia estimada s’allunya i ella, cada cop mes sola, acaba trencant del tot amb la realitat quan ho deixa estar amb el Quim, el seu primer i únic xicot, passant a viure des d’aleshores una realitat del tot paral·lela, que no té res a veure amb el que passa de veritat al seu voltant.

Tasta’m: wines and the city | Meritxell Falgueras

Barcelona: Univers, 2023

SinopsiAmb vint-i-vuit anys i moltes ganes de menjar-se el món per maridar-lo amb els millors vins, Meritxell Falgueras, soltera, girebé divina i molt valenta, es passeja per l’avantguarda gastronòmica de la Barcelona del 2010. Acompanyada de les seves amigues més íntimes, s’embarcarà en la recerca del vi i de l’home perfectes.

 

Novel·la juvenil

Els contes de Lesbos | Àngel Burgas

Barcelona: Bambú Editorial, 2023

SinopsiAl camp de Kara Tepe, a l’illa de Lesbos, hi conviuen milers de refugiats arribats d’arreu del món a l’espera d’obtenir els permisos que els permetran començar una nova vida a algun país d’Europa. Molts dels nois i noies pateixen greus malalties mentals a causa de la terrible situació que viuen: els ha costat arribar-hi; el dia a dia al camp és difícil i no saben quin serà el seu futur. Tot i rebre ajuda i assistència de professionals i voluntaris, la vida a Lesbos pot esdevenir un infern. Però a Lesbos també s’hi expliquen contes. Contes que curen, contes que salven. Contes fantàstics que representen les pors, els desitjos i les esperances de totes les persones que es veuen obligades a passar uns anys de la seva vida lluny de casa, en terra de ningú, sempre esperant fugir-ne.

El meu primer amor | David Nel·lo

Barcelona: Animallibres, 2023

Sinopsi«Estic segur que molts de vosaltres només de llegir el títol ja heu flipat, oi? De seguida heu pensat: “Uau, quina cutrada!”. Us heu imaginat una espècie d’història cursi i patètica, de cors de color de rosa i de musiqueta de violins.» En José Pedro explica com havia assistit, entre divertit i indignat, a la transformació del seu germà Ivanhoe. En Hoe ja no jugava a la Play, es preocupava per menjar bé i s’havia tornat presumit. S’havia enamorat! Ell no s’enamoraria mai, n’estava segur. Segur?

Rima | Rima Batruni

Tarragona: Piscina, un petit oceà, 2023

Sinopsi: Escric per curar les penes. Escric per reviure les alegries. Escric per impuls vital. Disset anys, en paraules, sense xifres. Aviat acabo batxillerat. No sé què faré demà, fa massa calor per pensar. Escric.

 

Els Medina | Care Santos

Barcelona: Edebé, 2023

SinopsiTothom sap qui és don Nicolás Medina, el capo de la família. Molts li tenen por. Al barri, a la ciutat, tothom el coneix. Se n’expliquen moltes coses i ningú sap quines són veritat i quines no. Però aquesta historia no parla d’ell, sinó de tres joves que formen part del clan dels Medina. L’Àngel Medina, setze anys, el seu net preferit, ansiós de fer-se un lloc en la jerarquia familiar; la seva germana petita, la Jessica Medina, Jess, sempre seriosa, observant-ho tot; i el seu cosí Nico, de la mateixa edat que la Jess, probablement l’únic a qui la noia fa cas, el seu confident. Ningú pot triar la família d’origen, és el destí. Però, podem canviar el nostre destí?

Guia màgica d’autodefensa amb galetes | T. Kingfisher

Barcelona: Indómita, 2023

SinopsiAmb 14 anys, la Mona no s’assembla pas als mags encarregats de defensar la ciutat: no pot controlar els llamps o parlar amb l’aigua, per exemple. De fet, la seva màgia només funciona amb la farina, i el seu company màgic és un cubell de massa mare que no és precisament un tros de pa. Així, la Mona té una vida fàcil: treballa a la fleca de la seva tieta, on entreté els clients fent ballar les galetes de gingebre en forma d’homenets. Però la seva vida farà un tomb quan descobreixi un cadàver al terra de la fleca. Un assassí recorre els carrers de la ciutat perseguint tothom amb poders màgics, i sembla que la Mona és el seu proper objectiu.

Els viatgers de somnis | Marina Tena Tena

Barcelona: La Galera, 2022

SinopsiDes que era petit, el Lázaro ha tingut l’habilitat de viatjar a traves dels somnis de la gent. Entre somnis coneix la seva millor amiga: la Tana. Pero la seva historia es complica quan dos fets sacsegen la seva vida: el primer es que coneix la Tana a la vida real, i resulta ser tan distinta a com ell la coneix que podria ser una insoportable desconeguda. I el segon (i mes greu) es que cauen en un somni del que no són capaços d’escapar i que comença a consumir-los durant la nit i el dia.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments