Inici Actualitat Definit el cartipàs i les responsabilitats dels regidors i regidores de Taradell...

Definit el cartipàs i les responsabilitats dels regidors i regidores de Taradell per al mandat 2023-2027

0
COMPARTIR

En el ple extraordinari de l’Ajuntament de Taradell d’aquest dilluns es va donar a conèixer com han quedat distribuïdes les carteres i responsabilitats entre els 9 regidors i regidores de l’equip de govern de Fem Taradell-ERC de cara al mandat 2023-2027.

En general hi ha poques novetats, amb algun canvi de cartera i noves denominacions. Per exemple, desapareix la cartera que en l’anterior mandat es va crear específicament amb el nom ‘Entitats’ i se’n crea una altra amb el nom de ‘Memòria democràtica’. L’alcaldessa adquirirà la cartera de Governació, que és la que gestiona entre d’altres els agents municipals i la seguretat. Mercè Cabanas va explicar que “mantenim les àrees que portàvem, amb alguns petits retocs per adequar-ho als perfils de les persones que han entrat” i va afegir que a civisme s’ha afegit ‘convivència’ “perquè és un tema que ens preocupa i li hem de donar tota la importància”.

Així doncs, aquesta és la distribució de les diferents carteres de govern:

Mercè Cabanas
Alcaldia i Governació

Joan Canó
Urbanisme, Sostenibilitat i Esports

Núria Arau
Igualtat i Hisenda

Lídia Alonso
Benestar, Salut i Jovent

Adrià Serrarols
Festes i Promoció Econòmica

Toni Pérez
Comunicació, Transparència i Entorn digital

Míriam Martínez
Cultura, Patrimoni i Memòria Democràtica

Montserrat Font
Educació i Participació Ciutadana

Josep Casals
Civisme, Convivència i Pagesia

Les tinences d’alcaldia queden distribuïdes de la següent manera:

– Primer tinent d’alcaldessa: Joan Canó

– Segon tinent d’alcaldessa: Josep Casals

– Tercera tinent d’alcaldessa: Míriam Martínez

– Quarta tinent d’alcaldessa: Núria Arau

Dedicacions i retribucions dels regidors

En el ple extraordinari també es van aprovar les dedicacions i indemnitzacions per assistència en plens i òrgans que rebran els regidors. L’única persona que tindrà dedicació exclusiva serà l’alcaldessa, Mercè Cabanas. També hi haurà quatre regidors més que tindran dedicació, però en aquest cas parcial. Es tracta de Toni Pérez, Núria Arau i Lídia Alonso que tindran una dedicació del 30% i la retribució pertinent, i Míriam Martínez que tindrà dedicació del 50%. La resta de regidors i regidores només rebran indemnització per assistència als plens (165 euros) i a la junta de govern local (160 euros). Les indemnitzacions per assistència a la comissió informativa i a la comissió especial de comptes són simbòliques de 10 euros.

Aquest punt va ser aprovat amb el vot favorable de Fem Taradell-ERC i amb l’abstenció de Junts per Taradell. L’alcaldessa, Mercè Cabanas, va justificar la proposta dient que “des del primer dia hem insistit en el que sempre hem dit, que la dedicació de qualsevol electe local es mereix una digna retribució” i va afegir que fa quatre anys van optar per no tenir càrrecs de confiança i donar unes dedicacions parcials i indemnitzacions “a tots aquells que assumeixen responsabilitat de portar una àrea de l’ajuntament amb una dedicació íntegra”.

Santi Estragués, portaveu de Junts per Taradell, abans de pronunciar l’abstenció del seu equip, va dir que “la proposta de l’equip de govern difereix de la nostra manera de plantejar-ho. Però ningú millor que vosaltres per saber si és el que l’ajuntament necessita i pot assumir”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments