Inici Actualitat Molt bona rebuda de la Flama del Canigó a Taradell per celebrar...

Molt bona rebuda de la Flama del Canigó a Taradell per celebrar la revetlla de Sant Joan

0
COMPARTIR

Molta gent s’ha aplegat aquest divendres a la tarda als jardins de can Costa de Taradell per veure i rebre l’arribada de la Flama del Canigó, des de la Catalunya nord. Aquest any, no només hi havia representants del municipi de Viladrau, sinó també molts veïns de la urbanització La Roca que celebraven la revetlla i venien a buscar la Flama per encendre la seva foguera.

Passades les 7 de la tarda han arribat els portadors de la Flama, que han estat rebuts per representants de l’Ajuntament de Taradell i de l’Agrupació Sardanista de Taradell. Carme Guiteras, presidenta de l’Agrupació, ha encetat els parlaments agraint la tasca de Joan Codony que cada any prepara la llenya de la foguera i també a la Marina, la portadora de la Flama des de la Catalunya nord, que curiosament ha estat mare fa tres mesos i al seu fill li ha posat de nom ‘Joan’. També s’ha llegit un poema de Joan Maragall.

Ella ha estat l’encarregada de llegir el manifest 2023 i recordar la tradició que es va iniciar un 23 de juny de 1966. La regidora de Cultura i Patrimoni, Míriam Martínez, ha adreçat les paraules enguany, en nom de l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, que no podia ser a l’acte. Ha recordat els inicis, la recuperació de la tradició i ha acabat expressant el desig que la Flama “retorni la força a la llengua catalana, a la nostra identitat i a l’objectiu que anhelem, la nostra llibertat”.

Tot seguit, s’ha fet l’encesa de la foguera amb la flama procedent del cim del Canigó i els presents han pogut brindar amb coca i cava.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments