Inici Actualitat Mercè Cabanas investida alcaldessa de Taradell per al mandat 2023-2027

Mercè Cabanas investida alcaldessa de Taradell per al mandat 2023-2027

0
COMPARTIR

Mercè Cabanas ha pres possessió com a alcaldessa de Taradell per al mandat 2023-2027 aquest dissabte al migdia en l’acte oficial de constitució del nou consistori. Per segon mandat consecutiu liderarà l’Ajuntament de Taradell. Mercè Cabanas ha obtingut els 9 vots dels regidors de Fem Taradell-ERC, mentre que els quatre regidors de Junts per Taradell han votat al seu candidat Santi Estragués.

La sala de plens de l’Ajuntament s’ha omplert per seguir l’acte de presa de possessió de l’alcaldessa i els 12 regidors i regidores. La mesa d’edat, que ha conduït el procés de constitució juntament amb el secretari de l’ajuntament, estava formada per la regidora més gran i el més jove, Araceli Garcia i Adrià Serrarols. Tot seguit, els 13 regidors han promès el càrrec. Els de Fem Taradell-ERC amb la fòrmula (amb alguna variació en algun cas fent referència a la llibertat i feminisme) ‘ho prometo per imperatiu legal, per poder servir el poble de Taradell, únic dipositari de la sobirannia, i sense renunciar mai als principis republicans ni a la independència dels Països Catalans“. Mentre que els de Junts per Catalunya han fet servir una fòrmula més breu: “Ho prometo per Taradell i per Catalunya“.

L’anècdota s’ha produït un cop tots els regidors han emès el seu vot i l’han posat en una urna. I és que l’urna estava segellada i s’ha produït un moment de dubte sobre com poder obrir-la. Al final, entre somriures, s’ha desmuntat el panell frontal per poder agafar les paperetes i fer el recompte de vots.

Els parlaments

La nova alcaldessa Mercè Cabanas ha mostrat la voluntat de “prestigiar la tasca municipalista i aconseguir reforçar la nostra democràcia”. També s’ha referit als resultats de les eleccions municipals dient que “van avalar la feina feta i, sobretot, la forma de fer-la del nostre equip”. Cabanas ha manifestat que cal aconseguir “la identitat cívica i cooperació ciutadana”i ha insistit en la necessitat de crear oportunitats de futur “dignes per a tothom” i centrar-se en les persones “teixint noves xarxes i engegant un nou model de governança per afrontar sense por, sense malfiança ni ressentiment, la realitat social que tenim”. Al mateix temps, s’ha referit a la cohesió i al civisme necessaris per conviure al municipi. “El nostre poble té més d’una cinquantena d’accents que ens enriqueixen, ens fan més diversos, però alhora ens cal complir amb les normes cíviques, ens cal molt respecte, molta comprensió i molta responsabilitat individual per aconseguir aquesta convivència harmònica que sempre volem”.

Mentrestant el cap de llista de Junts per Taradell, Santi Estragués, ha mostrat la disposició d’encarar el mandat a l’oposició amb ganes de seguir aprenent i evolucionant, “i fer aquesta evolució sempre en positiu, constructiu i amb unes expectatives de millorar”. També ha destacat la voluntat de servei per seguir treballant pel poble, però ha reflexionat sobre l’abstenció produïda a les eleccions municipals 2023 que va ser del 41%. S’ha referit a intentar canviar dinàmiques o formes per aconseguir la implicació de la població que no va anar a votar. Ha acabat el discurs amb un agraïment al seu equip de Junts per Taradell i amb un missatge per a l’equip de govern dient que “com sempre aquestes quatre cadires (en referència als 4 regidors de Junts) lluitarem tant com bonament sapiguem fer-ho per estar al costat de Taradell i d’aquest ajuntament”.

Podeu veure més imatges clicant a aquesta foto.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments