Inici Actualitat Miguel Ángel Gascón i Pere Miquel guanyen la 21a edició del Premi...

Miguel Ángel Gascón i Pere Miquel guanyen la 21a edició del Premi literari Solstici de Taradell

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font ha acollit aquest dissabte al migdia l’acte de lliurament de la 21a edició del Premi literari Solstici de Taradell. El certamen premiava tres categories en les modalitats de prosa i poesia. Antoni Pladevall i Arumí, en representació de l’organització, ha destacat que “avui el premi ha posat els peus damunt el graó de l’escala que ens ha de dur a la tercera dècada. És important començar les coses, pèro tant o més continuar-les”. I ha afegit que “cultivant la cultura el que fem és enfortir la llengua”.

En l’apartat d’adults, el primer premi en poesia ha estat per Miguel Ángel Gascón Rocha d’El Torrent, País Valencià, amb l’obra titulada ‘Adveniment’. El premi consistia en 500 euros i una gravat original amb el logotip del premi literari. El segon premi ha estat per Eloi Creus Casassas de Taradell amb l’obra ‘La porta blava’. Ha recollit el guardó de 300 euros la seva mare.

Mentre que en l’apartat de prosa el guardó, consistent en 500 euros, ha estat per Pere Miquel Puyol de Sant Quirze del Vallès amb l’obra titulada ‘Una flama en la nit’. El segon premi de prosa ha quedat desert.

En l’apartat de joves, només hi ha hagut un primer premi que agrupava poesia i prosa. Ha estat per Aleix Galdón Cortés de Vic amb l’obra ‘La llum en temps de foscor: la guerra i la seve empremta’. Com a premi s’ha endut una tauleta digital.

Finalment, el premi infantil Jordi Capell en la seva 10a edició, reservat per als més petits, el premi en poesia ha estat per Judit Marín Cabarocas de de Taradell amb l’obra ‘Flames’, que s’ha endut un lot de llibres. Mentre que en prosa el guardó ha estat per Vinyet Calvo Puigdomènech de Taradell amb l’obra ‘La volta al món?’.

En total s’havien presentat 115 obres en les tres categories, 59 en l’apartat de poesia i 56 en la de prosa. Al llarg de les 20 edicions anteriors s’han presentant més de 2.500 treballs.

En els parlaments Xavier Capell, fill de Jordi Capell, ha recordat la funció del premi de potenciar l’escriptura i la lectura en una època on “busquem l’estalvi de temps en tot, i tot ha de ser concís i per consumir de forma ràpida”. L’alcaldessa en funcions de Taradell, Mercè Cabanas, ha posat èmfasi en la necessitat d’apostar per la cultura i que hi hagi mecenes que hi apostin i hi donin suport. Mentre que Josep Castanyer, president d’Òmnium Cultural Osona, també ha recordat les iniciatives de l’entitat per fomentar la cultura i la literatura.

Durant l’acte, la comissió organitzadora també ha volgut fer un reconeixement a Lluís Rovira i Carme Bayot per la seva tasca de jurat del premi literari durant molts anys. El jurat de l’edició d’enguany estava format per Rosa Codina i Costa, Aniol Florensa i Tort, Montse Morcillo i Vivet, Marta Ramírez i Baró, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera i González, Lluís Rovira i Masnou i Aleix Solà i Pascual. Durant l’acte s’ha comptat amb l’acompanyament musical de David Bitter.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments