Inici Actualitat S’obren els punts de votacions a Taradell en les eleccions municipals 2023...

S’obren els punts de votacions a Taradell en les eleccions municipals 2023 per escollir qui ocuparà la propera alcadia

0
COMPARTIR

Des de les 9 del matí està obert el col·legi electoral, situat com és habitual a la sala del mig del Centre cultural Costa i Font. Es podrà votar fins a les 8 del vespre. Les meses electorals amb els membres que les ocupen s’han constituït sense cap problema, tot i alguna al·legació. En total poden votar aquest diumenge a Taradell un total de 5.094 taradellencs i taradellenques, 165 més que fa quatre anys.

Les opcions per votar són tres candidatures a Taradell: Fem Taradell-ERC amb Mercè Cabanas d’alcaldable, Junts per Taradell amb Santi Estragués de candidat, i el Partit Popular amb Abraham Chirveches de cap de llista.

Com és habitual hi ha 8 meses electorals a can Costa, que en aquesta ocasió s’han distribuït a tot el llarg de la sala gran. La targeta censual rebuda a cada domicili indica on votar. En cas de no saber-ho hi ha uns mapes indicatius en funció de la zona del poble on es viu i les cases de pagès, que està ubicat al vestíbul. També hi ha personal de l’Ajuntament disponible per ajudar a les persones que no sàpiguen a quina mesa han de votar. Per votar hi ha taules amb sobres i les tres candidatures, i zones on poder exercir el vot en secret.

A les 9 hi havia ja els votants més matiners, que ja han exercit el seu vot. En alguna mesa, fins i tot, s’ha produït una petita cua inicial. Recordem que a les eleccions municipals del 2019 la participació es va situar quasi en el 75%, mentre que al 2015 va ser del 59%.

A 2/4 de 12 del matí, us detallarem les primeres dades de participació, comparades amb altres comicis fets a Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments