Inici Actualitat Més de 5.000 taradellencs i taradellenques podran votar diumenge a les eleccions...

Més de 5.000 taradellencs i taradellenques podran votar diumenge a les eleccions municipals 2023

0
COMPARTIR

Un total de 5.094 taradellencs i taradellenques podran exercir el seu dret a vot aquest diumenge 28 de maig a les eleccions municipals 2023 per escollir el nou alcalde o alcaldessa dels propers quatre anys a Taradell. 5.067 són els censats amb dret a vot residents a Taradell. A aquests cal sumar 27 persones més que poden votar com a taradellencs dins del Cens d’Estrangers Residents a Espanya (que són de països membres de la Comunitat Econòmica Europea o de països que tenen signats acords de reciprocitat amb el govern espanyol).

Diumenge es podrà votar a tres candidatures: Fem Taradell-ERC Taradell amb Mercè Cabanas com a candidata i que aspira a la reelecció, Junts per Taradell amb Santi Estragués com a candidat o el PP amb Abraham Chirveches com a candidat.

Taradell.com farà un seguiment exhaustiu de tota la jornada electoral amb dades de participació, incidències i resultats al vespre.

Fa quatre anys la participació va ser molt alta

En aquestes eleccions municipals podran votar 165 taradellencs més respecte als que van votar el 2019. Fa quatre anys la participació va ser molt alta, del 74,78%, 15 punts més que la registrada el 2015. La tercera participació més alta des del 1979.

Les previsions indiquen que la participació aquest 2023 no hauria de ser tan alta, però és tota una incògnita, ja que respecte a fa quatre anys ara hi ha tres candidatures i no dues.

L’últim cop que els taradellencs van anar a les urnes va ser en les eleccions catalanes del 2021 i llavors la participació va ser de quasi el 65%. Les eleccions municipals, generalment, acostumen a situar la participació per sota de la xifra registrada en les catalanes, tot i que hi ha excepcions. A més, des de l’efervescència del 2017 s’ha anat baixant de participació.

En les últimes eleccions municipals, ERC va obtenir per primera vegada l’alcaldia de Taradell aconseguint 9 regidors. Mentre que Junts per Taradell es va quedar amb només 4. ERC va ser votat per 2.312 persones, mentre que Junts per Taradell va aconseguir 1.176 vots. El percentatge de vots en blanc va situar-se al voltant del 4%.

A continuació teniu el percentatge de participació en les eleccions municipals des del 1979.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments