Inici Actualitat El diputat de Junts per Catalunya, Joan Canadell, diu a Taradell que...

El diputat de Junts per Catalunya, Joan Canadell, diu a Taradell que amb un estat independent Catalunya “es posaria al nivell dels països més avançats d’Europa”

0
COMPARTIR

El diputat de Junts per Catalunya i cofundador del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, va participar aquest dilluns en el darrer acte electoral de la candidatura de Junts per Taradell, encapçalada per Santi Estragués. Ho va fer amb una xerrada en clau econòmica i independentista.

Canadell va exposar que l’economia catalana va bé, però que si Catalunya disposés dels diners del dèficit fiscal podria ser capdavanter a Europa. El diputat de Junts per Catalunya va destacar que el pressupost de la Generalitat sense dèficit fiscal, seria un 45% més elevat (uns 20.000 milions d’euros més) i que permetria tenir diners per potenciar la sanitat i l’educació públiques o la recerca, l’innovació i el desenvolupament empresarial que “ens posaria al nivell dels països més avançats d’Europa”. Per Canadell quan es posen xifres del què suposa “ens adonem de quina és la magnitud de la tragèdia” i va afirmar que “ens donaria un benestar similar a països com Dinamarca i Holanda. I això és el benestar que ens espera el dia que siguem un estat independent”.

Joan Canadell va insistir en què l’atur també baixaria, ja que es generarien més llocs de treball o es podria invertir en la millora d’infraestructures i competitivitat de les empreses que indirectament contribuiria a contractar més personal. També es va referir al fet que podria pujar el salari mínim interprofessional en els propers 5-10 anys i les pensions creixerien un 19%.

A la part final, Canadell també es va referir al procés independentista mostrant-se optimista, tot i reconèixer que el context havia canviat respecte als anys previs a l’1 d’Octubre. Va insistir en què Junts per Catalunya pretén culminar la independència i que calia recuperar un espai estratègic conjunt entre entitats, societat i partits polítics. Per això, va reivindicar la importància dels resultats de les eleccions municipals per fer veure a ERC “que s’estan equivocant” i que calia tornar a intentar un segon embat de confrontació per culmiar el procés. “Si un fill suspèn un examen, el que no li puc dir és no et tornis a presentar. Sinó estudia més i torna’t a presentar. Nosaltres vam suspendre al 2017, però ara ens hem de tornar a preparar perquè puguem fer el segon examen, i ara sí l’aprovem i, si pot ser, amb nota”, va finalitzar.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments