Inici Actualitat Junts per Taradell presenta un programa electoral per “governar amb la transparència...

Junts per Taradell presenta un programa electoral per “governar amb la transparència com a bandera, amb la participació i amb la proximitat amb el ciutadà”

0
COMPARTIR

Junts per Taradell va fer aquest divendres al vespre al Centre cultural Costa i Font l’acte central de presentació del programa electoral. El seu candidat, Santi Estragués, va començar fent broma amb el fet que cada cop que han fet un acte electoral, ha plogut i va referir-se al fet que si l’eslògon fos “si vols que plogui, vota Junts”, treurien majoria absoluta.

Estragués va recordar que en el darrer any han creat un grup de treball per elaborar propostes per al programa “que recull les inquietuds i necessitats que crec que necessita que Taradell li realitzem”. Durant mitja hora llarga, Junts per Taradell va exposar els cincs eixos amb els quals s’estructura el seu programa electoral. En el primer va parlar de Govern proper perquè “volem governar en els propers anys amb la transparència com a bandera, amb la participació i amb la proximitat amb el ciutadà”. Així, es va referir no només a la necessitat de tenir una alcaldia oberta, sinó també de trepitjar carrer, parlar amb les entitats i estar al costat de la gent.

En quant a participació, va exposar el projecte de crear el consistori infantil. “Des de ben petits els hem d’ensenyar a poder participar i que la seva veu té afectació en les decisions. Sinó en els processos participatius hi acaba participant molt poca gent”, va explicar Estragués. També es va referir a canviar el sistema de paticipació ciutadana actual “perquè no és útil i és difícil registrar-se” i va proposar crear un assistent virtual, anomenat Tara, que a través de la web respondrà consultes i a la planta baixa de l’Ajuntament disposaria d’una pantalla tàctil per permetre participar en els processos participatius.

En el segon eix de Dinamització veïnal, Irene Morató, Joan Sala i Adrià Castells van exposar diversos projectes. Irene Morató va parlar de dotar de més subvencions a les entitats i potenciar les festes majors, el carnaval i la cavalcalde de Reis, entre d’altres, així com recuperar la Revista Taradell. Joan Sala es va referir a les propostes esportives explicant que volen crear un ens de l’ajuntament que vetlli pel bon funcionament i el manteniment dels clubs esportius i va exposar la proposta de crear un carnet únic per poder accedir a tots els equipaments esportius del poble. Adrià Castells es va centrar en les propostes per al jovent. Va parlar de crear una partida específica en el pressupost municipal per dinamitzar una programació anual d’actes amb bona qualitat artística, conjuntament amb el Consell de Joventut i Taradell Jove. També es va referir a les dificultats d’accés a l’habitatge dels joves i que des de l’Ajuntament “hem d’aconseguir crear pisos socials de lloguer amb opció de compra, perquè la gent de Taradell pugui viure al poble que estima i que se sent seu”.

En l’eix Garantia social, Araceli Garcia es va referir a com combatre l’incivisme i va parlar d’apostar per una “figura estable d’un agent cívic que reconduexi les actituds incíviques. L’única manera de solucionar-ho és ser-hi a sobre amb aquells que no fan les coses bé, fins que es cansin i canviïn l’actitud”. També es va rerferir a crear una plataforma de voluntariat per ajudar la gent gran que està sola o necessita ajuda, en coordinació amb la Fundació Vilademany, la Cooperativa +65, el casal de jubilats i l’ajuntament. Sílvia Puntí va referir-se a potenciar les polítiques de feminisme a Taradell i, en l’apartat educatiu, d’estrènyer més els vincles dels diferents centres educatius potenciant el Consell escolar municipal i reestudiant el casall d’estiu amb la implicació dels centres, i de potenciar el model educatiu amb un projecte que “té un llarg camí a recórrer” que aposti pels oficis, tallers, la relació amb empreses i la formació professional.

L’eix Entorn i Territori va ser monopolitzat per la intervenció de Jordi Bosch que es va centrar en explicar propostes que “pensin en les persones del poble”. Així, es va referir a la finalització de la Ronda Montserrat per treure vehicles del centre, de peatonalitzar el nucli urbà amb zones de càrrega i descàrrega efectives, però creant prèviament bossses d’aparcament “perquè volem acostar els barris al nucli urbà”. I és que es va referir a la voluntat que les urbanitzacions es converteixin en barris més integrats al poble “ja que, el terme urbanització és sempre com la fase prèvia a tenir un barri”. Bosch també es va referir a la voluntat que “tothom ha de poder viure en cases que siguin dignes” i que calia avançar en l’aposta cap a la sostenibilitat, consumir de forma més responsable, reciclar bé… i fer Taradell “més autosuficient, que vol dir que si aconseguim reduir la despesa, això vol dir tenir més diners per a altres necessitats del poble”.

Santi Estragués va acabar parlant de Gestió i dinamització econòmica, exposant que volien “crear una aposta turística real a Taradell. Tenim moltes coses, no hem d’inventar res, sinó ajuntar-les i oferir-les com un pack i que vingun turisme entre setmana que afavorirà els comerços del poble”. També es va referir al manteniment i augment de bonificacions en temes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques, però també de panells tèrmics o dipòsits pluvials, o per llogar pisos buits i a la voluntat de mantenir els impostos per sota de la mitjana.

Estragués va acabar la intervenció qualificant el programa electoral d'”agosarat i il·lusionant” i que per fer-lo realitat calia, d’una banda aconseguir més diners referint-se a la necessitat d’anar a buscar subvencions on calgués, i de l’altra els calia guanyar les eleccions. “Aquest equip té ganes de governar i fer tot el que hem dit. Per nosaltres, per mi, per l’equip… i per cadascun de vosaltres és per qui volem que ens voteu i guanyar les eleccions. Només guanyant podrem complir amb la nostra paraula i no us fallarem”, va concloure.

L’acte es va tancar amb la projecció del vídeo de campanya de Junts per Taradell que ha començat a difondre a través de les xarxes social, i amb una botifarrada i concert per als assistents.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments