Inici Actualitat Novetats literàries del mes de maig de 2023 de la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de maig de 2023 de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de maig de 2023. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Mater | Martí Domínguez

Barcelona: Proa, 2022

SinopsiEn la nova societat que descriu Mater, la gestació es du a terme fora del cos femení. Per això, quan Zoe descobreix amb sorpresa que està embarassada, decideix fugir i endinsar-se amb un company en els boscos, on encara sobreviuen petites colònies humanes, amagades i  perseguides, que es mantenen al marge dels progressos científics. El contrast entre els dos mons és pertorbador. Martí Dominguez, en aquesta apassionant aventura vital, planteja els interrogants centrals de la naturalesa humana i entona un cant a la maternitat com a gran origen de tot.

 

Animals ferits | Elisenda Roca

Barcelona: Edicions 62, 2022

SinopsiUn grup de desconeguts ferits per un passat que pesa. Una vida per endavant amb segones oportunitats. Un mas enmig del bosc com a penyora. La Nora, amb la mare gran, afronta un divorci després d’un llarg matrimoni tòxic. Amb l’ajut dels amics, intentarà desfer-se de tot allò que durant quinze anys l’ha mantingut atrapada en una mentida. El Daniel i els seus fills també han d’afrontar una pèrdua irreversible i tràgica. Com l’Anna, la mare de la Nora, que desorientada afronta els primers símptomes greus de la pèrdua de la memòria.

La estrella de la Isla Norte | Sarah Lark

Barcelona: Ediciones B, 2022

SinopsiHannover, 1910. El que sorgeix entre la filla del banquer jueu, Mia, i el jove oficial Julius és amor a primera vista. Tots dos comparteixen la passió pels cavalls, però la resta de les circumstàncies semblen unir-se en contra de la seva relació. Decidits a tenir un futur junts, emigren a Nova Zelanda, on somien muntar un negoci de cria de cavalls. Però, quan la Primera Guerra Mundial esclata, les sospites que són espies al servei dels alemanys recauen sobre la parella. Obligats a viure el conflicte en camps d’internament separats, sense certesa de si l’altre és viu o mort, només l’esperança de tornar-se a trobar els farà seguir endavant. El que no saben és que després de la guerra res no tornarà a ser com abans.

La vida secreta de la Sylvia Nolan | Núria Pradas

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi1964, Nova York. Després de la mort de la Sylvia Nolan, escriptora de fama internacional, la seva filla, la Idalia, una noia jove i rica de vint-i-cinc anys, fotògrafa i òrfena, rep de l’advocat de la família una capsa que amaga uns documents desconeguts de la seva mare.

 

Doble vida | Àngels Bassass i Salvador Macip

Barcelona: Columna Edicions, 2022

Sinopsi: Després de vint anys de no veure’s, la Sílvia i en Robert coincideixen en una festa a Barcelona i no poden evitar consumar l’atracció que havien sentit l’un per l’altre a la universitat. El problema és que ara en Robert està casat i viu a Marsella. Tot i que no volen caure en la temptació, el desig acaba guanyant la partida i comencen una relació secreta que, a poc a poc, els anirà absorbint i obsessionant, fins al punt que amenaça de destruir tot el que tenen.

L’home que tot ho veia | Deborah Levy

Barcelona: Angle Editorial, 2022

SinopsiEn Saul Adler és atropellat dues vegades al mateix lloc, el pas zebra d’Abbey Road, famós per la foto dels Beatles. La primera vegada va ser l’any 1988 i en Saul -un historiador especialitzat en l’Europa de l’Est- tenia una cita amb la seva nòvia Jennifer, amb qui trencarà aquell dia. Poc després viatja a la RDA, on viurà un perillós amor clandestí amb el seu guia i traductor (encarregat, de fet, de controlar els seus moviments). La segona és el 2016 i aquesta vegada en Saul acaba a l’hospital, on reviurà el seu viatge a Berlín i repassarà altres fets de la seva vida, aportant una insòlita lucidesa i una nova llum a tot allò que el lector coneix.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments