Inici Actualitat Aquest dijous 27 d’abril els mòbils a Taradell rebran un missatge de...

Aquest dijous 27 d’abril els mòbils a Taradell rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil

0
COMPARTIR

Tots els mòbils intel·ligents dels usuaris que estiguin a la vegueria de la Catalunya Central, per tant també a Taradell, rebran aquest dijous 27 d’abril un missatge de prova del sistema d’alertes massives de Proteció Civil.

La prova es portarà a terme a les 11 del matí per a les vegueries de la Catalunya Central i Girona. L’objectiu és donar a conèixer a la ciutadania el sistema d’alertes de Protecció Civil a la població. El missatge que es rep no es tracta d’un SMS, és un missatge emergent de text acompanyat d’un so molt estrident que no finalitza fins que l’usuari prem una tecla. El missatge que es distribuirà el dia 27 indicarà que és un missatge de prova per difondre aquest sistema de missatgeria. Ja s’han realitzat proves a Lleida, Alt Pirineu i Aran (28 de febrer) i a Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès (12 d’abril).

El sistema està en marxa a Catalunya des de l’1 de febrer, quan la Generalitat va assumir-ne la competència un cop l’Estat va acabar el desenvolupament tecnològic de l’eina que permet enviar un missatge a tots els telèfons mòbils que es trobin en una zona concreta.

El sistema és molt útil ja que permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps. La tecnologia en la que es basa és coneguda com a cell broadcast i permet enviar aquest missatge a tots els mòbils que es trobin en l’àrea de cobertura de determinades antenes que es seleccionen en funció d’on es vol alertar la població. Per tant, el dia 27 d’abril, tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a les vegueries de Catalunya Central i Girona rebran aquest missatge, que s’enviarà en català, castellà i anglès. També el rebran, doncs, els telèfons que en la franja horària d’enviament del missatge, passin per aquest territori, encara que sigui de pas.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments