Inici Actualitat Novetats de Sant Jordi 2023 de la Biblioteca de Taradell

Novetats de Sant Jordi 2023 de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb motiu de Sant Jordi 2023. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Retrat de matrimoni | Maggie O’Farrell

Barcelona: L’Altra editorial, 2023

Sinopsi: El retrat de matrimoni ens transporta a la Itàlia del segle XVI. La Lucrezia, tercera filla del poderós duc de Medici, és una noia discreta i independent que creix feliç a l’ombra dels seus germans, lliure per observar els tresors de palau, explorar els passadissos secrets i espiar feines i converses clandestines.

 

Demà, i demà, i demà | Gabrielle Zevin

Barcelona: Ediciokns del Periscopi, 2023

SinopsiDes de ben petits, en Sam i la Sadie comparteixen l’afició pels videojocs. Allà hi experimenten la llibertat i l’alegria que els manca al món real, on senten que no acaben d’encaixar. Quan es retroben anys més tard, decideixen apostar pels seus somnis i viure de la creació d’aquests universos fantàstics i imaginaris sense preveure, però, que ben aviat s’enfrontaran a un èxit imprevist i imparable que posarà en dubte la naturalesa de la seva relació. Aquesta és la història dels mons que construeixen els dos amics, perfectes però irreals, i també de la impossibilitat per adaptar-se a la ferocitat del que comporta el triomf: els diners, la fama, les identitats qüestionades i la tragèdia.

La quarta noia per l’esquerra | Andreu Martín

Barcelona: Clandestina editorial, 2023

SinopsiPrimera guerra mundial. A Barcelona, en plena ebullició urbanística, arriba l’Amadeu, un noi de pagès acabat de sortir del seminari, que busca una ballarina amb qui el seu pare havia viscut una estranya aventura. Només en té una pista: és la quarta noia per l’esquerra d’una fotografia que guarda a la butxaca de la jaqueta. De seguida descobreix que es diu Amanda Rogent i que s’exhibeix al Moulin Rouge barceloní: tota una vedet a qui li encanta escandalitzar. L’Amadeu necessita trobar respostes, però descobrir la veritat no sempre és el millor que et pot passar…

32 de març | Xavier Bosch

Barcelona: Univers, 2023

SinopsiLa Barbara, venedora de drets literaris internacionals, s’instal·la a París com a refugi. Per deixar enrere una experiencia que l’ha trasbalsat, se’n va a viure a casa de la seva àvia, la Margaux, amb qui té un vincle molt especial. Un matí de 2008, l’any de la gran nevada, la Barbara es troba un jove desconegut dormint al seu sofà vermell. L’enigmàtic fotògraf que no retrata mai persones l’ajudarà en una recerca inesperada. Junts, descobriran els secrets de la mamie Margaux, una dona que va sobreviure l’ocupació alemanya de París a la segona guerra mundial.

Eclipsi | Jo Nesbo

Barcelona: Proa, 2023

SinopsiEn Harry Hole és a Los Angeles, intentant matar-se a còpia de beure, per oblidar el que va passar amb la Rakel a Ganivet. I gairebé ho aconsegueix, si no fos que troba una vella glòria del cinema amb problemes molt greus… A Oslo, mentrestant, la policia s’enfronta a la desaparició de dues noies. Els alts comandaments no volen saber res d’en Harry, però el principal sospitós el vol contractar perquè resolgui el cas.

El ángel de la ciudad | Eva Gª Saénz de Urturi

Barcelona: Planeta, 2023

SinopsiUn esplèndid i decadent palau crema en una petita illa veneciana on se celebra una trobada de la Lliga de Llibreters Antiquaris. Els cossos dels convidats, tots coneguts de Kraken, no apareixen entre els enderrocs, i se sospita que la seva mare, Ítaca, va estar implicada en l’incendi que va passar en idèntiques circumstàncies dècades enrere.

 

Todo arde | Juan Gómez-Jurado

Barcelona: Ediciones B, 2022

SinopsiAquesta és la història de tres dones que ho han perdut tot. Per això són tan perilloses. Si mai ho has volgut enviar tot a la merda, aquesta és la teva història. Sempre guanyen els mateixos, és hora de canviar les regles.

 

La possibilitat de dir-ne casa | Marta Orriols

Barcelona: Proa, 2023

SinopsiUna corresponsal torna a Barcelona després de gairebé vint anys a l’estranger. Vol agafar distància d’una regió de món que l’apassiona i la desgasta, i també d’una amistat amb una dona més jove que la porta a qüestionar-se els fonaments de la seva intimitat. Un cop tornada al poble on va créixer, retroba la família, els amics i l’home a qui havia estimat. L’espai familiar es converteix en una font de petites revelacions que l’ajudaran a traçar el seu itinerari vital i a reconèixer la necessitat de pertànyer a un lloc i a unes persones.

Memòries de mi mateix | Ferran Torrent

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiL’hivern de 1968, tres joves treballadors amb conviccions polítiques fan una pintada reivindicativa la nit abans del soterrar de l’alcalde del poble, un fet que portarà conseqüències greus. Prop d’allí, en una caseta enmig de la làmina d’aigua dels arrossars valencians, un jove falsificador de documents i de quadros, que encara no s’ha guanyat el renom del Mític Regino, rep la visita inesperada de la policia política del règim franquista. Tant uns com l’altre actuen contra un sistema corrupte, però des de punts de partida aparentment molt allunyats. Tanmateix, els camins d’aquests personatges i de molts altres es creuen en una novel·la amb més d’un gir inesperat.

Quan el món es va trencar | John Boyne

Barcelona: Editorial Empúries, 2023

SinopsiAmb 91 anys, la Gretel Fernsby du una vida tranquil·la i confortable al seu magnífic pis londinenc, malgrat amagar un passat fosc i pertorbador. No parla mai de com va fugir de l’Alemanya nazi quan tenia 12 anys. Ni els anys de postguerra a França amb la seva mare. I sobretot, no parla del seu pare, el comandant d’un dels camps d’extermini més tristament cèlebres del Reich. Quan una parella es trasllada al pis de sota, fa amistat amb el fill de nou anys, en Henry, tot i que li porta records incòmodes del seu germà Bruno. Però un dia assisteix a un enfrontament violent de la parella. I davant la tria entre la pròpia seguretat i la del nen, la Gretel evoca dilemes semblants amb què va topar temps enrere.

París érem nosaltres | Andreu Claret

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiAquesta novel·la narra l’extraordinària vida d’un exiliat fill de rabassaires que s’enamora d’una joveníssima catalana que també s’ha refugiat a França durant la Segona Guerra Mundial. Compromès amb la República i proper a Lluís Companys durant la Guerra Civil, se sobreposa a l’ambient tòxic de l’exili i combat l’adversitat. Gestiona el circ més gran de França, explota boscos d’Occitània sota l’ocupació de l’Alemanya hitleriana, organitza els primers concerts solidaris de Pau Casals, col·labora amb el maquis de la Cerdanya, escapa de les urpes de la Gestapo i dirigeix una publicació catalanista que advoca per la unitat.

La pell del món | Xavier Mas Craviotto

Barcelona: L’Altra editorial, 2023

SinopsiEn una habitació blanca i trista d’hospital, la filla, que després de molt temps ha tornat al poble on va néixer, haurà d’enfrontar-se als ulls buits de la mare moribunda, amb qui sempre va tenir una relació distant, i als ulls desconeguts del seu germà, a qui després de tants anys ja no reconeix. Haurà de tornar als carrers de la seva infantesa, i també a la casa on va criar-se, i a l’hort familiar que ja no hi és, i a tots els llocs que, per molt que se n’allunyés, han continuat existint sense ella.

Punt cec | Paula Hawkins

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi: Des que eren petits, l’Edie, en Jake i en Ryan han estat inseparables. Ells tres contra el món. L’Edie pensava que la seva amistat podria amb tot, així que quan el seu marit, en Jake, és brutalment assassinat i el seu millor amic, en Ryan, és acusat del crim, el món se li enfonsa. L’Edie està sola per primer cop en molts anys a la casa del penya-segat que compartia amb en JAKE. Està de dol i té por, i té raó de tenir-ne perquè algú l’està vigilant, algú que ha estat esperant aquest moment. Ara que l’Edie és vulnerable, el passat del qual ha intentat fugir desesperadament està a punt de trucar-li a la porta.

La mestra i la bèstia | Imma Monsó

Barcelona: Editoriall Anagrama, 2023

SinopsiSetembre de 1962. Una jove mestra de vocació dubtosa i escassa capacitat de comunicació oral arriba a la seva primera plaça en una escola del Pirineu ribagorçà. Ella volia un poble, una feina i una casa des d’on veure caure la neu. Darrere deixa una infantesa marcada per l’enigmàtica activitat del pare i per l’educació rebuda d’una mare dividida entre l’impuls irresistible d’apartar la filla de les consignes del Règim i la por d’aïllar-la excessivament de la normalitat imperant. La càndida Severina, desconeixedora dels hàbits de convivència en un entorn rural i de les marques que la Història ha deixat en els habitants, encaixarà les peces que la lliguen al passat col·lectiu gràcies al sentit comú de la Justa i a la complicitat d’un home fascinant amb qui mantindrà una passió deliciosament unidireccional. També descobrirà, horroritzada, que no n’hi ha prou amb la discreció i l’afabilitat perquè una comunitat ens deixi en pau.

Materials de construcció | Eider Rodríguez

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2023

Sinopsi: Un home reposa inert en un llit d’hospital després d’haver patit un ictus. Una dona l’observa, corpresa, des d’una distància que no sap com desfer, mentre es comença a qüestionar els fonaments emocionals sobre els quals s’ha construït la identitat. Així comença aquesta novel·la sobre una filla, però també sobre una mare, una tieta i una germana que es debaten entre la tendresa i el ressentiment cap a la figura d’un pare alcohòlic i imperfecte però alhora extremament humà.

Ocell d’aire i de foc | Pilar Rahola

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi: Barcelona, anys cinquanta. La Nina té dinou anys i acaba de descobrir les cartes de la seva àvia Merceneta, fugida als anys quaranta. A partir d’aquesta lectura inicia un profund procés de transformació personal que la portarà a la descoberta de la seva sexualitat i al compromís polític en la clandestinitat. Al país el règim es consolida, Franco inaugura el Valle de los Caídos, Via Laietana està plena de presoners torturats i per les muntanyes de Catalunya, Facerias i Quico Sabaté mantenen la seva lluita contra el feixisme.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments