Inici Actualitat Recomanacions de la nostra crítica literària per aquest Sant Jordi 2023

Recomanacions de la nostra crítica literària per aquest Sant Jordi 2023

0
COMPARTIR

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2023, avui us portem les primeres recomanacions literàries. Ens les fa la nostra crítica literària, Núria Martínez, que setmana rere setmana ens acosta propostes. Li hem demanat què ens proposa per aquest Sant Jordi i ens comenta que torna a recomanar molta novel·la negra “i tots els autors catalans recomanats varen ser el passat dissabte, 15 d’abril, al Taradell Negre. No tot són novetats, però ja sabeu que jo penso que ells llibres no tenen data de caducitat i sempre és bon moment per llegir una excel·lent novel·la”.

Aquí teniu el seu llistat:

Literatura catalana

El llapis vermell | Oriol Molas

Editorial: Edicions del 1984, 2023

El comentari: Una novel·la dura pels fets que ens exposa, on l’autor fa una clara denúncia del que succeïa en els internats religiosos que tapaven els fets disfressant-los de dissortats accidents.

 

L’assassió del Tirant | Jordi Fernando

Editorial: La Campana, 2022

El comentari: No és una novel·la trepidant on les accions es succeeix una darrera l’altra; ans al contrari és pausada, reflexiva i molt descriptiva. Prevalen els pensaments i les reaccions dels personatges, el context històric de cada un dels fets que ens explica.

 

Una taca de sang | Rosana Andreu

Editorial: Llibres de delicte, 2022

El comentari: És una lectura agradable tot i la duresa dels fets que s’hi relaten; escrita de manera directa, amb una prosa neta, fresca, i un llenguatge gens rebuscat i força col·loquial, tal com s’escau als seus personatges.

 

Eixavuiros | Irene Solanich

Editorial: Edicions Xandri, 2023

El comentari: Deu relats que es llegeixen en un sospir, són com una glopada d’aire fresc enmig del tràfec diari, de lectures més denses, una pausa per carregar piles i alliberar tensions.

 

Quinqui connection | Sebastià Bennasar

Editorial: Llibres del delicte, 2023

El comentari: L’autor ens presenta un elenc de personatges a quin més esbojarrat, que ens arrencaran més d’una riallada, i que se’ns faran entranyables per la seva manera de ser.

 

Guilleries | Ferran Garcia

Editorial: Males Herbes, 2022

El comentari: Ens parla d’aquell passat que ens perseguirà tota la vida, que no ens deixarà en pau i que serà el nostre pitjor mal son. És d’aquelles novel·les que t’acompanyen molts dies després de la seva lectura, que et fa patir i gaudir a parts iguals i que no oblidaràs fàcilment.

 

Arrels i Ales | Dora Muñoz

Editorial: Llibres del delicte, 2023

El comentari: Tot i la foscor dels fets i del relat que l’autora fa, la seva prosa és exquisida, en alguns moments quasi poètica i ens porta una novel·la de caràcter intimista.

 

Literatura juvenil

Gossos salvatges | Georgina Dalmau

Editorial: Fanbooks, 2023

El comentari: L’autora sap mantenir la tensió narrativa fins a les pàgines finals i ens regala una distopia juvenil que atraparà als lectors de qualsevol edat.

 

Traduccions al català

La trena de la meva àvia | Alina Bronsky

Editorial: Les Hores, 2023

El comentari: Les primeres pàgines del llibre estan plenes d’una ironia i uns tocs d’humor que arrencaran més d’un somriure i una rialla al lector. L’humor es va diluint a mesura que avança la trama, però no la ironia que salpebrarà totes i cada una de les pàgines.

 

La trena | Laetitia Colombani

Editorial: Salamandra, 2023

El comentari: És relat de tres dones, de tres lluites, de tres mons i del cercle perfecte que, sense saber-ho, les connectarà

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments