Inici Actualitat Una vintena d’escriptors catalans de novel·la negra passen per la 2a edició...

Una vintena d’escriptors catalans de novel·la negra passen per la 2a edició del festival Taradell Negre

0
COMPARTIR

Taradell segueix insistint en la novel·la negra en català. Aquest cap de setmana es va organitzar la 2a edició del Festival Taradell Negre, centrat en la literatura negra escrita en català, i hi van participar una vintena d’escriptors i escriptores d’aquest gènere.

De mica en mica la presència de públic va augmentant, en un festival literari que aposta per acostar els escriptors i escriptores amb el seu públic i per difondre la literatura d’aquest gènere escrita en català. El Festival va començar divendres amb la inauguració i l’exitós certamen d’slam literari entre alumnes de l’institut de Taradell que va guanyar la Carla Pla.

El dissabte el format va ser de tertúlies i xerrades literàries temàtiques. Una interessant xerrada sobre novel·la juvenil negra va obrir el dissabte amb la participació de Toni Cotet autor de ‘Joc de nit’, Jaume Valor ‘Omni’, Georgina Dalmau ‘Gossos salvatges’ i Àngel Burgas ‘Barcelona escape room’. A mig matí es va fer un homenatge a l’escriptor de Figueres, Agustí Vehí, amb motiu dels 10 anys de la seva mort, on van parlar Sebastià Bennasar i Anna Maria Villalonga recordant la seva literatura i persona. Abans de dinar Aniol Florensa. va moderar una taula per parlar amb Pere Figueres autor de ‘Fets caldo’, Damià del Clot ‘Breu enciclopèdia del crim’, Jordi Agut ‘La filla del vent’, i Sebastià Bennasar ‘Quinqui connection’.

Després d’un dinar, a la tarda no hi va faltar una taula rodona per parlar d’escriptores i protagonistes femenines en la novel·la negra on hi van prendre part Dora Muñoz autora de ‘Arrels i ales‘, Mariló Àlvarez autora de ‘Suïcidis S.A.’, Raquel Gàmez autora de ‘Malabèstia’, i Rosana Andreu autora de ‘Una taca de sang‘. El Taradell Negre també va tractar el ‘true crime’ amb la presència Tura Soler i Jordi Grau que han publicat un llibre amb deu casos que van estudiar periodísticament a ‘Sense càstig’ i amb Yago Garcia autor de ‘Qui va matar l’Helena Jubany?’. Cal destacar que els escriptors signaven llibres a qui volia, un cop acabada la seva intervenció.

Més tard, les converses van tenir lloc amb Irene Solanich autora d’‘Eixavuiros’, Anna Maria Villalonga autora de ‘La mala pluja‘, i Susana Hernández autora de ‘Un gintònic amb na Lònia Guiu. I a la part final Sergi Caparrós autor de ‘Sota la mar salada’, Jordi Fernando autor de ‘L’assassí del Tirant’, Andreu González autor de ‘Liquideu a Einstein’ i Oriol Molas autor de ‘El llapis vermell’, van intercanviar impressions. El Festival Negre es va tancar amb la participació de dos taradellencs, Ferran Garcia autor de ‘Guilleries’ i Aniol Florensa autor de ‘Lladrucs a les estrelles’, que van conversar amb l’escriptor taradellenc Antoni Pladevall.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments